Haberler

Çilem Karabulut'un Sol Kolundaki Dövmenin Sırrı Çözüldü

Güncelleme:

Tahliyesiyle Türkiye'nin gündemine oturan Çilem Karabulut'un sol kolundaki dövme dikkatlerden kaçmadı. Karabulut kolundaki dövmenin ne ifade ettiğini anlattı.

Kefaletle serbest bırakılan Çilem Karabulut'un sol kolundaki melek ve insan figürlü dövme dikkat çekti. Dövmeyle ilgili açıklama yapan Karabulut, "O dövme eşimde vardı. Evlilik sürecinde ben de aynı dövmeyi yaptırmıştım. Bir anlamı yoktu. Hoşumuza gitmişti, yaptırmıştık" dedi.

"HALA ÖZGÜRLÜĞÜ DUYUMSAYAMADIK"

Çilem Karabulut, evinde ailesiyle geçirdiği gecenin ardından yaşadıklarını anlatıp bundan sonra şiddet gören kadınlar için mücadele edeceğini belirtti. Tahliye olduktan sonra evde hiç yalnız kalamadığını belirten Çilem Karabulut, şunları söyledi:

"Tahliye olduktan bu saate kadar hiç uyumadık, anne, babam, akrabalar ve çocukla birlikte. Arkadaşlarımız avukatlarımız bizi ziyaret etti, hiç yalnız bırakmadılar. Çok mutluyum, hala bir sevinç içindeyiz. Hala özgürlüğü duyumsayamadık, çünkü tahliye bizim için sürprizdi. İlk gece konuştuk, oturduk, kucaklaştık. Birbirimize bakıp sadece gülümseyebildik. Konuşma fırsatı bile olmadı, sadece gözlerimiz gülümsüyordu, dudaklarımız hiç konuşmadı. Kızımla uyuyabildim sadece bir saat. Tahliyem sürpriz olduğu için bundan sonrasına ilişkin tam birşey kuramadık. Ne yapacağımız konusunda henüz program yapmadık ama bir kadına şiddet ve mücadele söz konusuydu. Bu şiddetin esas mağduru bendim ve benim gibi şiddet gören kadınlar var. Onlar için biz de mücadele edeceğiz bundan sonra."

'ÖZGECAN İÇİN SALDIRDI'

Tarsus'ta vahşice öldürülen Özgecan Arslan'ın memleketindeki cezaevinden tahliye olduğunu anımsatan Çilem Karabulut, şöyle devam etti:

"Ben Özgecan'ın öldürüldüğünü duyduğumda, ben yoğun şiddet görüyordum. Kendisine (eşine) bu olayı anlattığımda bana tepkisi, 'Kim bilir ne yaptı da öldürülmeyi hak etti, iyi oldu' olmuştu. 'Ben hak ediyor muyum, dayağı, şiddeti?' demiştim. 'Kimse öldürülmeyi hak etmiyor' demiştim. Onun için bana bir saldırısı olmuştu. Bir katil olduğu için, Özgecan'ı da öldüren bir katil olduğu için, kendi cinsinden bir insan olduğu için Özgecan'ı öldüreni savunuyordu."

"SOYADIMI DEĞİŞTİRECEĞİM"

'Karabulut' olan soyadını kızlık soy ismi 'Doğan' ile değiştirip değiştirmeyeceğine ilişkin konuşan Çilem Karabulut, "Dava sürecinde soyadımı değiştirme talebim olmuştu ama dava sonuçlanınca adım atılacaktı. Onun için acele etmedim. Bundan sonra müsait olduğumda soy isim değişikliğiyle ilgili müracaat edeceğim" dedi.

"KADINA ŞİDDET MÜCADELE İLE AŞILIR"

Şiddete maruz kalan kadınlara seslenen Çilem Karabulut, bu konuda da şöyle konuştu: "Şiddetten korunmak için gitmediğim yer kalmadı. Şiddet görüp de karakollara, adli mercilere başvurdum. Çaresiz kaldım. Çok zorlu şartlar altındaydım. Sonrasında tutukluluk sürecim devam etti. Kadının hiçbir yerde korunup kollanmadığı görülüyor. Bu, mücadele ile aşılacak bir konu. Birlik beraberlik olduğu müddetçe bu şekilde tahliyeler olur, kadının mücadelesi zaferle sonuçlanır."

TARTIŞILAN TİŞÖRTÜ ANLATTI

Cinayet sonrası polise teslim olduğunda üzerinde 'Verdiğin bütün dersler için teşekkür ederim sevgili geçmiş' yazılı tişörtle ilgili de konuşan Çilem Karabulut, şunları anlattı:

"Tişört gerçekten tesadüf. Olay kıyafetimi teslim etmek zorundaydım. Terledim, yorulmuştum. Üzerimde bir kapri ve tişört vardı. Uygun değildim, savcının hakimin karşısına çıkacak şekilde. Olay sırasındaki kıyafetleri teslim etmek zorunda olduğum için aileme haber gönderdim, kıyafet istedim.

"ANNEM 5 LİRAYA TİŞÖRT ALMIŞ"

Annem, polislerin yardımıyla bir mağazadan 5 liralık bir tişört alıyor. Annemin okur yazarlığı yok zaten. Tişörtü ve bir eşofman altı getirdi, bunları giydim. Adli Tıp Kurumu'nun önünde basını gördüm, herkes gülümsüyordu. Yanımdaki polisler üzerimde ne yazdığını bilip- bilmediğimi sordu. Ben o an hayatta kalmanın sevincini mi yoksa çocuğumun babasının ölmesine üzeleyim bilemiyordum.

"BEN İNGİLİZCE BİLMİYORUM"

Tişörtte ne yazdığını bilmiyordum. Ben İngilizce bilmiyorum. Sadece 'I am' yazıyor, liseden kalma bilgimle bunun ben anlamına geldiğini biliyorum. Tişörte bakıp gülümsüyorlar, ben de onlara gülümsedim. Tişörtün üzerinde ne yazdığını hala bilmiyordum. Cezaevine girdiğimde arkadaşlar tişörtü sordular, güldüler. Ne var diye sordum. İngilizce çevirisini bana söylediler.

"TİŞÖRTÜ EMANETE TESLİM ETTİM"

O an çok kötü oldum, çünkü tasarlayarak giymişim, öldürmüşüm gibi değerlendirilebilirdi. Çok korktum. Sonraki sabah babam cezaevine görüşe geldi, ben de emanete teslim edip tişörtü babamla gönderdim.

KOLUNDAKİ DÖVMENİN

Sol kolundaki melek ve insan figürlü dövmeyle ilgili de açıklama yapan Çilem Karabulut, "O dövme eşimde vardı. Evlilik sürecinde ben de aynı dövmeyi yaptırmıştım. Bir anlamı yoktu. Hoşumuza gitmişti, yaptırmıştık" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (12)

gülay:

haberi hazırlayan muhabir; sana söylüyorum. haber başlığı( sol kolunda ki dövmenin sırrı çözüldü) çok mu matah bir haber. katilin kolunda ki dövmeden bize ne. ne sırrıymış. çok mu önemli. birde haber yapmışsın. sır çözüldü diye. katilin kolunda ki sırdan bize ne. bize ne.

14
11
yanıtYanıtla
selman:

Haklıda olsa KATİL. . . Kesinlikle cezasını çekmeden çıkması hata. . .

7
13
yanıtYanıtla
susss:

çok doğru, bence hükümet bütün hakları kadınlara verdi. öldür, gebert, adalet senin elinde, senin yanın da çünkü haksız da olsan kadınsın sonuçta deniyor. yarın aynısını yaparsa bunun hesabını kim verecek, eee kadınmısın gene sen haklısın mı deninecek yoksa yazık çok yazık ne hale geldik böyle. ALLAH adil ve tek bilendir. hadi hayırlısı

yanıt3
yanıt3
YUNUS:

Başka haber bulamadınız galiba. Habercilik nasıl olur Al jazeera, NHK World vb kanallarına bakmanız yeterli.

9
5
yanıtYanıtla
susss:

çok doğru ülkemiz de malesf adalet yok, haklıyı kaksızı, ayırt edecek hukuk yok bütün haklar kadınlara verilmiş, vur, kır, öldür, gebert sen haklısın. deniyor. neden kadınsın sonuçta kanun bçyle diyor diyolar malesef

7
6
yanıtYanıtla
dfhdfh:

kedın erkek eşit lakin kroluk var

yanıt2
yanıt2
hak söz:

yine kadınlar erkekleri öldürmek için örgütlenin şimdiden meşhur oldun filim devam ediyor senin sonunu görmek istiyorum adalet yok ama allah adildir allah vardır

7
3
yanıtYanıtla
BAKINIZ:

BU KARI OYNAGA BENZİYOR

5
4
yanıtYanıtla
Türk:

şimdi bayan olunca insan öldürmek iyi birşey oluyoda bizmi bilmiyoruz. Haklida olsa haksızda olsa birinin canına kıyıp 1 sene yatıp çıktı. Nasıl bir adalettir bu. Kefalet denilen paranın kaldırılması lazım. Herkez hakettiği cezayı yatması lazım. Bu nedir ya insanlara kötü örnek oluyorlar.

5
2
yanıtYanıtla
cemal koç:

YA BU KADINIDA DHKP C Lİ YAPTILARYA BASKA BISEY DEMIYORUM BENDE ALEVIYIM AMA NEDEN BIZI HEP SOL ORGUTLERE CEKMEYE CALISIYOLAR ANLAMIYORUM

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title