Haberler

Çilem Doğan'dan Figen Yüksekdağ'a Sert Tepki: Kapımızın Önünden Bile Geçemezler

Güncelleme:

Kocasını öldürdüğü için 15 yıl ceza aldıktan sonra kefaletle serbest kalan Çilem Doğan, yaşadıklarını anlattı. Çilem Doğan, Figen Yüksekdağ'ın ziyareti için ise çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Kocasını öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl ceza alan, karar temyiz edildikten ve itirazlardan sonra hakkında kefaletle serbest bırakılma kararı verilen, özgürlüğüne ve kızı Mira'ya kavuşan Çilem Doğan, Star gazetesine konuştu...

"SEVEREK EVLENDİĞİM ADAMI ÖLDÜRMEK ZORUNDA KALDIM"

Cezaevindeki 348 günün öyküsünü yaşadıklarını ve yaşayacaklarını anlattı. Aylarca şiddet gören ve son olarak fuhuşa zorlandığı için kocasını öldüren Çilem Doğan yaşadıklarını anlatırken sık sık gözyaşlarına boğuldu. "Yaşadıklarım gerçekten çok zor. Severek evlendiğim adamı öldürmek zorunda kaldım" diyen Çilem Doğan, "İlk cezaevine girdiğimde hiç korkmadım.

"BEN ZATEN CEZAEVİ HAYATI YAŞIYORDUM"

Bana cezaevi gibi gelmedi. Ben zaten 2,5 yıl boyunca cezaevi hayatı yaşadım. Bir cezaevinden çıktım diğerine girdim. Girdiğim cezaevi bana farklı bir yermiş gibi gelmedi. Hatta kendimi daha güvende hissettim. Dayak yoktu, şiddet yoktu ve öldürülme korkusu yoktu. Cezaevi benim yuvam oldu. Koruma kalkanımdı. Kendi evimden daha güvenli bir yerdi. Dışarda hiç arkadaşım yoktu. Kocam izin vermiyordu kimseyle görüşmeme, zaten hapis hayatı yaşıyordum. Cezaevine girince arkadaşlarım oldu. Sohbet edebileceğim sıkıntılarımı paylaşabileceğim birleri vardı artık. Hayat arkadaşım koğuş arkadaşlarım olmuştu" dedi.

İŞTE O RÖPORTAJ:

İlk günler nasıl geçti?

İlk günler zordu tabii. Bir yandan daha güvende hissederken bir yandan da korkularım vardı. Ama tamamen psikolojikti. Kocamı hep arkamda görürdüm. Hep öyle hissederdim. Öldüğüne, öldürdüğüme bir türlü inanamadım. Her an karşıma çıkacak ve bana şiddet uygulayacak gibiydi. Bu yüzden sağlığım bozuldu. Psikolojik tedavi gördüm,4.5 ay sürdü. Ağır depresan ilaçlar kullandım. Kurtulamayacağımı sandım ölmeyi, kendimi öldürmeyi çok düşündüm. Ancak aklıma hep kızım geldi. Ona bu kötülüğü yapamazdım. Yaşamam gerekiyordu. O'nun için yaşamalıydım. Zihnimi, beynimi yıkadım. Çocuğum için ayağa kalktım.

İKİNCİ GECE RÜYAMA GELDİ VE....

Hiç rüyanızda eşinizi gördünüz mü?

Çok gördüm. Rüyalarımdan hiç çıkmadı. Çok az uyurdum ama her uyuduğumda ya onu ya öldürdüğüm o anı ya da şiddet günlerimi görür, tekrar tekrar yaşardım. Hiç unutmuyorum cezaevine girdikten sonra ikinci gün rüyama geldi.

"BURASI ÇOK KARANLIK VE ÇOK SICAK, İYİ Kİ SEN GELMEDİN"

Bana "İyi ki sen buraya gelmedin. Burası çok kötü. Çok karanlık ve çok sıcak. İyi ki sen burada değilsin. Bana gelirken temiz kıyafetler getir" dedi. Çığlık atarak kan ter içinde uyandım. Çok korktum. Sonra bu rüyayı birkaç defa daha gördüm. Cezaevi imamına sordum. Bana kocamın kabir azabı çektiğini söyledi. Hayır yapmamı önerdi ben de yaptım.

BEN ONU ÇOK SEVMİŞTİM

Cezaevi günleri nasıldı? Pişman mısınız?

Cezaevi hayatım iki bölümden oluşuyor. Psikolojik tedavi gördüğüm ilk 4,5 ay ve sonraki aylar. Zaman zaman 'pişman mıyım' diye çok düşündüm. Ama hayır vicdanım rahattı. Yapmam gerekiyordu ve yaptım. Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti. Bir tercih yaptım ve öldürdüm. 2,5 yıllık kabus son buldu. Severek evlendiğim adamı öldürdüm. Çocuğumun babasıydı. Unutamadım. Hatta öldürdüğüm adama cezaevinde mevlüt okuttum. Günlerce dua ettim. İyi bir eş olsaydı bunlar olmazdı. Ne o ölürdü ne de ben cezaevine girerdim. Ben her gün ölüyordum. O bir kez öldü! Yapmam gerekiyordu yaptım yani mecburiyetten....

BANA 'SARI PAPATYA' DERLERDİ ÇOK HOŞUMA GİDERDİ

Cezaevinde bir lakabın var mıydı?

Çok çile çektiğim için arkadaşlarım adımı söylemediler. Çilem ismini kullanmadılar. Yaşlılar 'sarı kanaryam', genç arkadaşlar 'sarı papatya' derdi. Beni öyle çağırırlardı. Benim de çok hoşuma giderdi.

KULAKLARIMDA SİLAH SESİ, GÖZLERİMDE CİNAYET ANI

En çok ne aklınızdan çıkmıyor?

Silah sesi kulağımdan hiç gitmedi. Hep çınladı. Hayatımın dönüm noktası olan o silahın sesi. Cezaevindeyken rahat uyuyamazdım. Çünkü gözlerimi kapattığım an o anı görürdüm. Kocamı öldürdüğüm anı. Bu yüzden kolay kolay uyumazdım. Gözlerimi kapatmazdım. Uyuduğum zamanlarda gözlerim açık uyurdum. Hatta arkadaşlarım beni cezaevi yönetimine ve doktorlara şikayet etti. "Çilem hiç uyumuyor, korkuyoruz" diye... O derece düşünün artık. Ya öldürdüğüm o anları görürdüm ya da dayak yediğim o kabus günleri.... Hemen hemen her gözümü kapattığımda görürdüm...

Evde ilk gece nasıl geçti?

Cezaevinden çıktıktan sonra kızıma kavuşmanın mutluluğunu yaşadım. Saatlerce sarıldım, öptüm ve kokladım. İlk gece birlikte yattık. Sabaha kadar sarıldım. Onu izledim. Çok özlemişim. Cezaevinde günlerce kızımın hayalini kurdum. Beni ayakta tutan tek şey oydu. Onun için sabrettim. Özgürlüğüme ve kızıma kavuşacağım günün hayaliyle günlerimi geçirdim. Ve nihayet hayallerim gerçek oldu.

KIZIM BANA ANNE DEMİYOR ÇÜNKÜ...

Mira'nın sizi görünce tepkisi ne oldu?

Kızım çok küçük ama bazı şeylerden çok etkilenmiş. Ben yüksek sesle konuşsam ya da yüksek sesle gülsem bile hemen ağlamaya başlıyor. Çünkü babasının beni dövdüğünü düşünüyor. Bu derece o bile etkilenmiş. Ama ben onun bu psikolojiden kurtulmasını sağlayacağım. Kızım bana anne değil 'Çilem' diyor. Çünkü ben cezaevindeyken ailem sürekli 'Çilem' demiş. Fotoğraflarımı gösterip 'Çilem Çilem' deyince kızım da artık bana 'Çilem' diyor. Çok hoşuma gidiyor ama ben anne demesini istiyorum. Ona anne demesini öğreteceğim. Anne diyeceği günü bekleyeceğim.

EVLİLİK TEKLİFLERİ ALDIĞINIZ SÖYLENİYOR

Çok evlilik teklifi aldım. İkinci bir evlilik yapmak istemiyorum.

Korkularınız var mı?

Eşimin ailesi sürekli beni tehdit ediyor. Saldırıya uğramaktan, öldürülmekten korkuyorum. Ama kızım için korkuyorum. Onun bensiz kalmasından endişe ediyorum.

Planlarınız neler, çalışmayı düşünüyor musunuz?

Tahliye olduğumu öğrenince yaşadığım sevinci anlatamam. Dünyalar benim oldu. Hayatımda yepyeni bir dönem başlıyor. Artık sadece kızım ve ben varız. İkinci bahar diyebiliriz. Hayatımın geri kalanını kızıma adayacağım. Ona hem annelik hem de babalık yapacağım. Ona babasızlığı hissedirmeyeceğim. Kızım için yaşayacağım. Ona iyi ve güzel bir gelecek hazırlamak için mücadele edeceğim. Ailesine ve vatanına hayırlı bir evlat yetiştireceğim. Benim düştüğüm hatalara düşmemesi için savaşacağım. Çalışmak istiyorum, kendi ayaklarım üstümde duracağım. Kızıma iyi bir eğitim vermek için çabalayacağım. İyi bir üniversitede okumasını sağlayacağım. Biraz dinlendikten sonra belki bir iş bulup çalışırım. Ama şu anda bunun için çok erken. Önce kızım ve ailemle hasret gidereceğim. Davayla ilgili Yargıtay'ın kararını bekleyeceğim. İnşallah lehimize sonuçlanır. Ben öyle olacağına inanıyorum.

MİRA ANNE KARNINDA ŞİDDETİ ÖĞRENDİ

Kızı Mira'ya kavuşan Çilem, "Dün hayata iki elle sarılıyorsam bugün Mira için dört elle sarılacağım" diyerek mutluluğunu dile getirdi. Kızına verebileceği çok şey biriktirdiğini söyleyen Çilem, "Biz Mira ile çok zor günler yaşadık. Mira anne karnındayken de doğduktan sonra da şiddetin her şeyini hissetti. Ben nasıl iliklerime kadar hissettiysem o da hissetti. Mira çok güçlü bir annenin kızı. Ona verebileceğim çok şey var" şeklinde konuştu. "Duruşma salonları, fabrikalar, sokaklar, caddelerde omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz" diyen Çilem, "Başından beri en çok kadınlar bu davayı takip etti. Bunun tahliye edilmemde etkili olduğunu hissettim. Hiçbir şikayetim olmasaydı da kadınlarım bana destek olacağına inanıyordum" dedi.

BİR KATİLLE UYUYORDUM

Kendisini 'Katil miyim?' diye hiç sorgulamadığını söyleyen Çilem, "Hiçbir zaman yoklamadım ben katil miyim diye, çünkü ben her gün ölüyordum. Çünkü ben katil değilim. Çünkü ben her gün katilin koynunda uyuyordum" ifadesini kullandı.

EVE HABERSİZ GELDİLER, KAPIMIZIN ÖNÜNDEN BİLE GEÇEMEZLER

Tartışmalara neden olan ziyaretle ilgili olarak Çilem Doğan Figen Yüksekdağ'ın geleceğinden haberi olmadığını ifade ederek, "Benim ve ailemin siyasetle ilgimiz yok. Bunun magazin köşesi olarak kullanılması beni çok huzursuz etti. Evimize tanıdık tanımadık onlarca kişi geldi. Onlar haberimiz olmadan gelmişler. Ziyarete gelen onlarca kişiden biriydi. Beni siyasi amaçla kullanmaları hoşumuza gitmedi. Çok üzüldüm. Bilseydim o fotoğrafı vermezdim. Bizim terör örgütleriyle bağını koparmayan kişilerle işimiz olmaz. Siyasi malzeme yaptılar. Mücadeleme zarar verdiler. Bundan sonra onlar kapımızın önünden bile geçemezler" dedi.

MÜCADELEM KIZIM İÇİN

Kızına kavuşmanın sevinicini yaşadığını belirten 24 yaşındaki Çilem Karabulut, "Tüm mücadelem kızımın gülüşü için. Mücadelemiz devam edecek. Kadınlarımız için mücadele edeceğiz. Biz, yine kirpiğimiz yere düşmesin diye mücadele edeceğiz. Tekrardan 'Kadınlar ölmesin' diyeceğiz" dedi. Dışarıda kendisine verilen desteğin kendisini güçlü kıldığını söyleyen Çilem, aldığı 15 yıl cezanın kendisine değil tüm kadınlara verildiğini dile getirdi. Ceza almasına yönelik tepkileri ve imza kampanyasını cezaevinden takip ettiğini söyleyen Çilem, ceza almasına üzülmediğini belirterek "Benim için daha çok çığlıkların yükseldiğini hissettim. Benim davam meşru müdafaanın kesin olduğu bir dava. Yargıtay'dan beraat edeceğimi biliyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yargıtay Star Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (113)

O RRSSSS:

HDP nin içine tüküreyim ki seni ziyarete gelmişler sen kimsin ki sana gelsinler

27
9
yanıtYanıtla
eruh:

en koyu hdp liyim ama şu figenin yaptığı çok ayıp kendini bilmez serseri katil bir kadını ziyaret ediyorsun. . çok ayıp hiç yakışmadı. .

31
4
yanıtYanıtla
ORHAN:

Allah bu hdpkk terörüne faşizmine fırsat vermesin

31
4
yanıtYanıtla
BATMAN:

Helal Olsun Çileme Hdp siyasi çıkarları için saçma saçma şeyler yapmaya başladı

23
11
yanıtYanıtla
LEYLA:

Tebrikler Çilem geçte olsa gerçeği görüp böyle tepki vermene sevindik

23
8
yanıtYanıtla
yunus:

işte koyun böyle olur bugün apo çıksa akp yi desteklese siz akplier hemen adamı kahraman yaparsınız bu kadında pkk destekcisi milletten tepkiyi gorunce içeri girmemek için 90 derece döndü :)

yanıt14
yanıt4
ADINIZI YAZIN:

Çilemde pkk yandaşı olacak tip yok bazı medyalar şu hdpyi çok şirinleştiriyor ülkeye en büyük zararı o şirinleştirenler yapıyor

22
9
yanıtYanıtla
kelepir:

adam öldü kendini savunamıyor . . bu katilde yalan üstüne yalan atma hakkı doğdu. . ve çok rahat kesinlikle fuhuşla alakası yok .

28
2
yanıtYanıtla
BİTLİSLİ:

Çilem doğan keşke tepki toplamadan önce bunlara tepkini verseydin ama yinede geç olmadan hatanı farketmende güzel bir şey cokta güzel laflar etmişsin hdpye helal olsun sana Allah yar ve yardımcın olsun

21
8
yanıtYanıtla
Raşit :

Onaylayın şunun cezasını böyle kıvırmasına aldanmayın o bir pkk sempatizanı ve haindir. . .

23
6
yanıtYanıtla
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title