Haberler

Çilek Serasıyla Hayata Tutundu

Dörtyol ilçesinde, 3 çocuk annesi Zeliha Tosun, eşinin geçirdiği kazanın ardından 6 ay çalışamadığı dönemde gittiği kursta öğrendiği çilek yetiştiriciliğinde, ailesinin geçimine katkı sağlar hale geldi.

Dörtyol ilçesinde, 3 çocuk annesi Zeliha Tosun, eşinin geçirdiği kazanın ardından 6 ay çalışamadığı dönemde gittiği kursta öğrendiği çilek yetiştiriciliğinde, ailesinin geçimine katkı sağlar hale geldi.

Altınçağ Mahallesi'nde oturan Zeliha Tosun (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin bir şirkette asgari ücretle çalıştığını, ancak işyerinde geçirdiği kaza sonucu 6 ay gibi bir süre çalışamadığını söyledi.

Eşinin işten çıkmasıyla durumlarının kötüye gittiğini ve maddi sıkıntı yaşamaya başladıklarını ifade eden Tosun, o süreçte Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında açtığı çilek yetiştiriciliği kursunun kendisine yeni bir kapı açtığını kaydetti.

Kursa katılarak mesleğin inceliklerini öğrendiğini ve ailesinin geçimini sağlamak için kolları sıvadığını belirten Tosun, "Üç çocuğum var ve hepsi okuyor. Eşim iş yerinde kaza geçirdi ve 6 ay çalışmadı. O sürede birimizin çalışıp geçimimizi sağlaması gerekiyordu. Açılan bu kurs hem bana hem de ailemize yeni bir kapı açtı. Yaklaşık bir ay süren kursun ardından bu işi başarabileceğimi düşündüm ve evimizin yanında bulunan bahçeye sera kurmaya karar verdim. Ailemin de desteğiyle 700 metrekarelik 6 sera oluşturdum." diye konuştu.

Eşinin şu an asgari ücretle bir işte çalıştığını, kendisinin de serada çilek yetiştirdiğini ifade eden Tosun, kasım ayında başladığı işte ilk ürünlerini yavaş yavaş almaya başladığını, sezonda yaklaşık 3 ton ürün beklediğini kaydetti.

Serasının gelir getirmeye başladığını belirten Tosun, SODES kursunun kendisine yeni bir kapı açarak meslek sahibi yaptığını söyledi.

Tosun, serasında çocuklarının da kendisine destek olduğunu, ayrıca zaman zaman işçi de tuttuğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal da bu kurslar sayesinde ev kadınlarının meslek sahibi olduğunu ve aile bütçesine katkı sağlamaya başladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Altınçağ Dörtyol Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title