Haberler

Çıldır'da Sağlık Çalışanları Terörü Lanetledi

Çıldır Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan sağlık çalışanları ülkeyi kana bulayan terör olaylarını lanetledi.

Çıldır Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan sağlık çalışanları ülkeyi kana bulayan terör olaylarını lanetledi.

Çıldır Toplum Sağlığı Merkezi önünde sağlık çalışanları ile birlikte basın açıklaması yapan Sağlık Grup Başkanı Dr. Hakan Kara " Terör örgütü PKK'nın sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere yapmış olduğu hain saldırıları sonucu Diyarbakır'da aile hekimi Dr. Abdullah Biroğul, sağlık memuru Eyüp Ergen ve Şırnak'ta ise ambulans şoförü Şeyhmus Dursun hayatını kaybetmişti. Son olarak Hakkari Şemdinli'deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden hizmet bekleyen halkımız gördü. Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez.

Bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastederek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir.

Unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevabı, en büyük mücadeleyi, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize kenetlenerek verebiliriz. Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacak" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Şemdinli Çıldır Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title