Haberler

Çıldır'da 29 Ekim

29 Ekim cumhuriyet Bayramı Çıldır’da coşku ile kutlandı.

29 Ekim cumhuriyet Bayramı Çıldır'da coşku ile kutlandı. Çıldır Kaymakamlığı önünde gerçekleşen Cumhuriyetin 92. kuruluş yıl dönümüne İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanın,kurum amirleri öğrenciler ve Çıldır halkı katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç tarafından yapıldı. Kılıç "Tarih boyunca Türkler toplumları yiğit düştüğü yerden kalkar misali çeşitli entrikalarla yıkılan bütün Türk Devletlerinin hemen ardın yeni bir devlet kurarak birliğini ve dirliğini her zaman korumuştur. Karahanlılar'dan Harzemşah'lara, Hun Devletinen Selçuklu'ya, Osmanlı Devletinden Türkiye Cumhuriyetine kadar hiç kimseye boyun eğmeden dünya üzerinde var olmuş ve var olmaya da devam edecektir. 29 Ekim 1923 te kurulan Türkiye Cumhuriyeti 92. yaşını doldurarak bir ulu çınar gibi dimdik ayaktadır. Bu ulu çınarı bizlere hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit Allah'tan rahmet gazilerimize şifa dileyerek bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cumhuriyet bayramını kutlarım" dedi.

Çıldır Sezgin yolcu Orta Okulu ve Çıldır Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerince hazırlan gösterilerin ve şiirlerin öğrenciler tarafından sunulmasının ardından program sona erdi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

29 Ekim Çıldır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title