Haberler

"Çıldır Altın At 1. Kış Şöleni"

Ardahan Valiliği ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen, "Çıldır Altın At 1.Kış Şöleni" buzla kaplı Çıldır Gölü'nde yapıldı.

Ardahan Valiliği ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen, "Çıldır Altın At 1. Kış Şöleni" buzla kaplı Çıldır Gölü'nde yapıldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, şölenin açılışında yaptığı konuşmada, Ardahan, Kars ve Batum'un Osmanlı Devleti döneminde 3 sınır vilayeti olduğunu anımsatarak, Karlofça Antlaşması'na kadar ülke topraklarına katılan tek vatan parçasının Ardahan ve Kars olduğunu söyledi.

Bu sebeple iki ilin, ülke ve millet açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Azizoğlu, "Bu manada Ardahan, Kars ve Çıldırlı'ların da başka bir değeri vardır. Çünkü siz 'Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana' diyen aşıkların evlatlarısınız. Siz böyle kahraman insanların çocuklarısınız" dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da Çıldır ilçesinde geleneksel sporları yaşatmak, devam ettirmek ve onu gençlere benimsetmek amacıyla şöleni düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Güreş Takımı tarafından güreş gösterisi yapıldı. Program kapsamında, atlı kızak yarışı, at yarışı ve Sivas Sipahi Ocağı Atlı Cirit Kulübü ile Kayseri Atlı Okçuluk Kulüpleri arasında at üzerinde ok fırlatma yarışması düzenlendi.

Kars Selim Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Cirit Kulübü ile Erzurum Çayırtepe Atlıspor Kulübü arasında oynanan cirit müsabakasında ise katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Şölen, yarışmalarda dereceye giren sporcu ve takımlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ARDAHAN

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Çıldır Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title