Haberler

Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı, Mayısta Açılacak

Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı, mayısta açılacak- Hizmet vereceği bölgenin ekonomik gelişmesine büyük katkı sağlaması beklenen Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı'nın mayıs ayında hizmete açılacağı bildirildi Çıldır ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin Kafkaslara açılan kapısı Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı, mayıs ayında düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı, mayısta açılacak- Hizmet vereceği bölgenin ekonomik gelişmesine büyük katkı sağlaması beklenen Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı'nın mayıs ayında hizmete açılacağı bildirildi Çıldır ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin Kafkaslara açılan kapısı Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı, mayıs ayında düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclisi, ayda bir yapılan rutin değerlendirme toplantısını, Çıldır'da gerçekleştirdi. Çıldır Öğretmenevindeki toplantının ardından yönetim kurulu üyeleri, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaları görmek ve yetkililerden bilgi almak için sınıra gitti.Burada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan ATSO Başkanı Çetin Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeli ile yaptırılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaların hava muhalefeti nedeniyle geciktiğini belirtti.Kapının tamamlanarak hizmete açılması durumunda Ardahan'ın çok önemli bir misyon üstleneceğini dile getiren Demirci, şöyle konuştu: "Şuan çalışmalar tamamlanmak üzere. En geç mayıs ayı içinde bitmiş olacak. Geçtiğimiz yıl buranın temeli atıldı. Şuan geldiği noktaya bakıldığında çok gururluyuz. Türkiye'nin, Kafkaslara açılacak kapısı bizim için hakikaten gurur verici bir durum. Kapı adeta bizi büyülüyor. Çünkü mükemmel bir görsellik sunuyor. Artık bu kapı ile birlikte bizim için, yani Ardahan için yeni bir dönem başlamış olacak. Aktaş, Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan tek kapısı olacak." Çıldır ilçesinde yapımı devam eden ve Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan kapısı konumundaki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı, mayıs ayında açılacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çetin Demirci Ardahan Türkiye Çıldır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title