Haberler

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'daki Çalışmalarda Sona Gelindi

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Çıldır ilçesinde yapımı devam Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaları inceledi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Çıldır ilçesinde yapımı devam Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki çalışmaları inceledi.

Vali Deniz, yetkililerden aldığı bilgilerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kapının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeli ile inşa edildiğini, çalışmaların son derece verimli geçtiğini söyledi.

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın gelecek vadeden bir kapı olduğunu belirten Deniz, Ardahan'ı "son nokta" durumundan çıkarıp başlangıç noktası yapacağını ifade etti.

Deniz, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ile Ardahan'ın önemli bir misyon üstleneceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu kapının temeli geçtiğimiz yıl atıldı. Gelinen noktada büyük gurur duyuyorum. Türkiye'nin, Kafkaslar'a açılan kapısı, kısa süre içinde açılacak. Şu an görünen o ki çok fazla bir iş kalmamış. Kapının açılmasıyla birlikte yeni bir dönem başlayacak. Bu dönem öncelikle Ardahan ve Türkiye için çok büyük bir önem arz ediyor. Çünkü Kafkaslar'a açılacağız. Kafkaslar'a açılan tek kapı olacağız. Bugün çalışmaları yerinde görmek bir kez daha nasip oldu. Bir kez daha kapımızın geldiği nokta itibarıyla gururluyuz. Bu kapı gerçekten ülkemize yaraşır, yakışır bir kapı olacak."

Gümrük kapısının inşaatını sürdüren işçilerle de sohbet eden Deniz, özellikle olumsuz hava şartlarına rağmen çok fazla bir aksamanın olmadığını kaydederek, çalışmalarda emek gösteren herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Vali Deniz ile AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci de incelemelere katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Ardahan Çıldır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title