Haberler

Cildinizi Kışa Hazırlayın

Uzmanlar, Kış Mevsimiyle Birlikte Soğuk ve Kirli Havaya Karşı Cildin Korunmasını Öneriyor. Güneş Dışında, Hava Kirliliği, Dengesiz Beslenme, Yetersiz Su Tüketimi, Alkol, Sigara ve Stresin Cildi Etkilediğini Belirten Güzellik Uzmanı Dr. Özlem Şafak, Cildin Korunmaması Nedeniyle, Erken Yaşlarda Kırışıklık ve Sarkma Ortaya Çıktığını İfade Etti.

Uzmanlar, kış mevsimiyle birlikte soğuk ve kirli havaya karşı cildin korunmasını öneriyor. Güneş dışında, hava kirliliği, dengesiz beslenme, yetersiz su tüketimi, alkol, sigara ve stresin cildi etkilediğini belirten Güzellik Uzmanı Dr. Özlem Şafak, cildin korunmaması nedeniyle, erken yaşlarda kırışıklık ve sarkma ortaya çıktığını ifade etti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. Özlem Şafak, son yıllarda ozon tabakasında meydana gelen hasardan dolayı güneşin zararlı etkilerine daha çok maruz kaldığımızı söyledi. Şafak, böylece cildin daha çabuk lekelendiğini, daha mat ve soluk göründüğünü, daha erken yaşlarda kırışıklıkların ortaya çıkarak sarkmaların belirdiğini kaydetti.

Güneş dışında cildi etkileyen diğer faktörlerin ise hava kirliliği, dengesiz beslenme, yetersiz su tüketimi, alkol, sigara alışkanlığı, aşırı stres, uykusuzluk, genetik faktörler gibi olumsuzluklar olduğunun altını çizen Şafak, bu sebeple artık cilde gösterilen özenin artması gerektiğini anlattı. Şafak, "Eskiden sadece temizlik ve nemlendirici ile yapılan günlük bakımlar yeterli olurken artık güzellik uzmanları tarafından düzenli olarak 4-6 haftada bir yapılan, cildinizin yapısına uygun ve ihtiyacını

karşılayacak profesyonel bakımlar gerekiyor" dedi.

Ciltte oluşan mat görüntü, lekeler, kırışıklıklar ve sarkmalar için öncelikle ilgili hekim tarafından yapılan muayene yapılması gerektiğine dikkat çeken Şafak, böylece hastanın cilt analizinin doktor kontrolünde yapılacağını ve problemin saptanacağını belirtti. Şafak, "Daha sonra bu problemlere yönelik tedavilere karar verilir. Bu konuda birçok tedavi yöntemi vardır. Birkaçını sıralamak gerekirse cilde ve probleme uygun dermatokozmetik kremler, oksiterapi yöntemi, mesolifting, botoks, kimyasal peeling,

IPL, lazer tedavileri ve LED ışığı teknolojisi uygulanabilecek tedavi yöntemleri arasındadır" şeklinde konuştu.

Şafak daha iyi bir cilt için yapılması gerekenleri de şöyle açıkladı:

"Cildinizi uygun temizleyicilerle her gün mutlaka temizleyin. Cildinizin yapısına uygun nemlendiricileri asla ihmal etmeyin ve yaz ve kış mevsimi diye ayırt etmeden mutlaka güneş koruyucu kullanın. Günde en az 1.5-2 litre su için. Sigara ve alkolden uzak durun. Beslenmenizde C, E ve beta karoten gibi antioksidan içeriği yüksek vitaminler içeren sebze meyvelere ağırlık verin. Hafta da en az 2 öğün balık tüketmeye çalışın. Tüketemiyorsanız Omega-3 kullanın. Soya, içindeki östrojen benzeri maddelerle cildin

genç kalmasına yardımcı olur, bol bol soya fasulyesi tüketin. Şarküteri ve konservelerden uzak durun. Yiyecekleri, mevsiminde ve taze olarak tüketin. Bilinçsiz ilaç kullanmayın. Günde en az 8 saat uyuyun. Başarabildiğiniz kadar stresten uzak durun."

(UU-İHS-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title