Haberler

Çıkartmalarla Öğren" Projesi MEB'e Sunuldu

"Sizin Fikriniz Sizin Projeniz" yarışmasında geçen yıl birinci olan “Çıkartmalarla Öğren” projesi İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde uygulanması için Milli Eğitim Bakanlığı’na öneri olarak sunuldu.

"Sizin Fikriniz Sizin Projeniz" yarışmasında geçen yıl birinci olan "Çıkartmalarla Öğren" projesi İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde uygulanması için Milli Eğitim Bakanlığı'na öneri olarak sunuldu.

Renault'tan yapılan yazılı açıklamada, Renault, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TTKÖD) ve Total Oil Türkiye'nin düzenlediği "Sizin Fikriniz Sizin Projeniz" yarışmasında geçen yıl birinci olan "Çıkartmalarla Öğren" projesinin İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde uygulanması için Milli Eğitim Bakanlığı'na öneri olarak sunulduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi 10 A sınıfı öğrencileri tarafından geliştirilip uygulanan proje, ürünler üzerindeki uyarılarla karşılaşan öğrencilerin trafik güvenliğine ilişkin nasıl farkındalık kazandıklarını ve davranış değişikliğine gittiklerini kanıtlara dayanarak ortaya koyuyordu.

Proje şimdi İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türkiye genelinde uygulanması için Milli Eğitim Bakanlığı'na öneri olarak sunuldu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız bu haberi, yarışmada birinci olan Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'ne düzenlediği özel ziyarette açıkladı.

Yıldız, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Total Oil Türkiye İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Ayşe Ürgen ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Hitay Güner'in de katıldığı ziyarette şunları kaydetti:

"Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrencilerimizin bu projesinin Türkiye geneline yayılabilecek değerde olduğunu düşünüyoruz. Bunun Okul Sütü Programı çerçevesinde Türkiye geneline yaygınlaştırılması için Milli Eğitim Bakanlığımıza başvurduk. Umuyorum olumlu bir cevap alacağız. İnanıyorum ki, bu sayede çocuklarımız trafik güvenliğine ilişkin bilgi ve uyarıları süt kutularında okuyup, görerek, farkındalık kazanacak ve bu olumlu anlamda davranış değişikliğine de yol açacak. Bu vesileyle bu projeyi düşünen, geliştiren ve uygulayan öğrencilerimizi yeniden kutluyorum."

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da ziyarette yaptığı konuşmada, en büyük arzularının bu projenin tüm Türkiye'de uygulanması olduğunu belirterek, "Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'ndeki gençlerimiz, hepimizi heyecanlandıran, yürekten desteklediğimiz bir yol güvenliği projesi geliştirdi. Bu basit ama etkili çözümü üreten gençlerimiz bize geleceğe ilişkin umut veriyor. Biz proje ortaklarımız Total, TTKÖD ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışmasıyla, gençlerimizin trafik güvenliği üzerine düşünmelerini ve ortaklaşa çözümler üretmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Geçen üç yılda aldığımız sonuçlar, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Gençlerin bu yaratıcı enerjisini topluma taşımak için yarışmamızı daha da genişleterek sürdürmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Çıkartmalarla Öğren Projesi"

Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi 10 A Sınıfı öğrencileri, "Çıkartmalarla Öğren" adlı projeleri kapsamında, çocukların her gün kantinden satın aldıkları yiyecek ve içeceklerin üzerine trafik güvenliği bilgilerinin olduğu çıkartmalar hazırlayıp yapıştırdılar. Bu bağlamda çocuklarda yol güvenliğine ilişkin farkındalık yaratıp, bu konuda olumlu davranış değişikliği yaratmayı amaçladılar.

Projelerinin etkinliğini ölçmek için uygulamaya geçmeden önce okuldaki öğrencilerin yol güvenliği bilgilerini ve davranış alışkanlıklarını değerlendiren bir anket düzenlediler.  Bu ilk ankette okuldaki öğrencilerin başarı oranı yüzde 78 oldu. Projelerini geçirdikten sonra gerçekleştirdikleri ikinci ankette ise başarı oranı yüzde 98'e yükseldi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title