Haberler

Çıkan Yangında Hayvanlarının Kışlık Yiyeceği Küle Döndü

VAN'ın Başkale İlçesi'nde bir evin bahçesinde çıkan yangında besicilere ait 50 bin bağ ot yandı.

VAN'ın Başkale İlçesi'nde bir evin bahçesinde çıkan yangında besicilere ait 50 bin bağ ot yandı.

İlçeye bağlı Tepebaşı Mahallesi'nde yaşayan Tajdin Demir'e ait evin bahçesinde henüz belirlemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, kış mevsiminde hayvanlara verilmek üzere toplanıp hazırlanan ot yığınlarına sıçradı. Mahalle sakinlerinin söndürmek için seferber olduğu yangına, Başkale Belediyesi itfaiye ekipleri de 4 araçla müdahale etti. Çıkan yangın yaklaşık 6 saat sonra kontrol altına alınırken, Tajdin Demir'e ait 50 bin bağ ot yandı. Demir, yangının çıkış nedenini henüz bilmediklerini belirtirken, şöyle dedi:

"Burada hepimiz geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Kışın hayvanlarımıza bakmak için yaz aylarında biçtiğimiz otları kırsal mahallemizden ilçe merkezindeki evimize getiriyoruz. Bugün yangın sonucunda otlarımızın hepsi yandı. Yaklaşık 50 bin bağ ot vardı ama maalesef hepsi yandı mağdur durumdayım. Umarım en kısa zamanda yetkililer bu mağduriyetimizi giderir. Bizler de ilgili yerlere müracaatlarımızı yapacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tepebaşı Başkale 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title