Haberler

Cihatçı John, Çocukken Sınıfın En Çalışkan Çocuğuymuş

Güncelleme:

Terör örgütü IŞİD'in 'Cihatçı John' lakaplı militanının kimliğinin açıklanmasının ardından, İngiliz basınında militanın hayatıyla ilgili detaylar yer almaya başladı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, 'Cihatçı John' lakabıyla tanınan ve dün kimliği ortaya çıkan IŞİD militanı Muhammed Emvazi'nin çocukluk fotoğrafını yayınladı. İngiliz basınında geniş yankı bulan haberlerde, "Nasıl oluyor da, bir taksi şoförünün oğlu dünyanın en kötü şöhretli katili, sadist IŞİD infazcısı haline gelebiliyor" sorusu soruldu.

ÖĞRETMENLERİ: ÇALIŞKAN BİR ÖĞRENCİYDİ

Hürriyet'te yer alan habere göre, Londra'nın batısında doğup büyüyen Emvazi'nin okul arkadaşlarıyla çekildiği okul fotoğrafı Daily Mail gazetesi tarafından bulundu. Gazetenin ulaştığı okul arkadaşları Emvazi'yi, "sessiz, popüler ve futbolla ilgili" bir çocuk olarak anlatıyor. Öğretmenleri ise "Çalışkan bir öğrenciden bekleyebileceğiniz her şey onda vardı" diyor.

KUVEYT DOĞUMLU

Kuveyt'te doğan Emvazi'nin altı yaşındayken Londra'ya geldiği belirtiliyor. Kuveytli bir minibüs şoförünün oğlu olan Emvazi, 1993 yılında 6 yaşındayken ailesiyle beraber İngiltere'ye geldiğinde sadece birkaç kelime İngilizce konuşabiliyormuş. Basında yer alan haberlerde, oğulları hakkında kayıp bildiriminde bulunan ve daha önce güvenlik güçlerinde oğullarının Suriye'de olduğuna dair bilgilendirilen ailenin de büyük bir şok içinde olduğu söyleniyor.

2009'DAN BERİ MI5'IN RADARINDAYDI

Emvazi'nin IŞİD'e katılış sürecinde yaşananlar ise gözleri İngiliz istihbaratı MI5'a çevirdi. Guardian gazetesi haberinde, "IŞİD'in Londralı katili" olarak tanımladığı Emvazi'nin 2009'dan bu yana MI5'in radarında olduğunu yazdı. 2012 yılına kadar Emvazi ile temasta olan İngiliz insan hakları grubu CAGE'in müdürü Asım Qureshi, Washington Post'a yaptığı açıklamada, Emvazi'nin, MI5'ın kendisine ajanlık teklifi yaptığını anlattığını söyledi.

İddiaya göre İngiliz gencin radikalleşme süreci şöyle gerçekleşti:

Emvazi, üniversiteden mezun olmasının ardından 2009'da iki arkadaşıyla safari için Tanzanya'ya gitti. Ancak ülkeye girişinde gözaltına alınıp sınır dışı edildi. Tanzanya'dan İngiltere'ye dönüş yolunda Amsterdam'da MI5 tarafından sorgulandı. Emvazi'nin iddiasına göre MI5 ona ajanlık yapmasını teklif etti. Teklifi reddeden Emvazi, bilgisayar şirketinde iş bulduğu Kuveyt'e yerleşti.

GÖZALTINA ALINDI

Evlilik öncesi son hazırlıklarını tamamlamak için 2010 yılının Haziran ayında vatandaşı olduğu İngiltere'ye döndüğünde Londra'da terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emvazi, Qureshi'ye yazdığı elektronik postada İngiliz yetkililerin kendisine engel olduğunu Kuveyt'e gidemediğini iddia etti. İnsan hakları grubu CAGE'in müdürü Qureshi, 'Cihatçı John' ile son olarak 2012 yılının Ocak ayında e-mail üzerinden görüştü. Emvazi, kişisel durumunu çözüme kavuşturmak için devletin her kademesine başvuru yaptığını, ancak yetkililerin kendisini "suça bulaştırmaya" çalıştığını ve buna karşı yapabilecek bir şeyi olmadığını belirtti.

Bu arada, daha önce Cihatçı John olduğu iddia edilen Londralı rapçi Abdel-Majed Abdel Bary'nin sesi, boyu ve tavırları üzerinde yapılan analizler sonucu aynı kişi olmadığının tespit edildiği açıklandı.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muhammed Emvazi Londra Kuveyt Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

ermobilWeb@haberler.com:

Ajanlar en zeki insanı seçmişler daha ne olsun aptalı seçecek değiller ya,

18
0
yanıtYanıtla
hasan yılmaz:

alçak şerefsiz rahat batmiş, ingiltere gibi bir yerde yaşamak varken, köpekler çetesine katılmiş, yakında hak ettiği ypg veya pkk kurşunuyla cehenneme gidecek az kaldı

9
9
yanıtYanıtla
gayserili:

TARIK kardes bizi ilgilendirmesi su: Bu isten ders alabiliriz. Avrupa''nin yaptigi hatalarin aynisi yapmayabiliriz. Avrupa''nin o igrenc hacli seferi ve köle tuccari zihniyeti aynen devam ediyor. Yabanci asilli cocuklar cok kötü bir sekilde dislaniyor. Kim bilir ne türlü bunalimlara girdi cocukluk yillarinda. Kim bilir kac defa hakkini elinden aldilar cocugun.

15
1
yanıtYanıtla
turk Mobil-ANDROID:

deşifre oldu yakinda geberir

5
7
yanıtYanıtla
Türküm:

İslam dinini vahşi göstermeye çalışanlar gebersin. . ! Biz kurbanlığımızı bile incitmemek için tebdir alan Müslümanlarız; ulan insan kafası kesmek ne deyyus. . ! Sizinki savaş falan değil; vahşet. . !

9
1
yanıtYanıtla
f5türk:

İşin içinde ingiliz varsa herşey olağandır, İngilizler çocuk yaşta alıkoydukları yabancı uyruklu çocukları birer katile ajana ve caniye dönüştürebilirler. Ve işin garip tarafı artık insanlıktan çıkmış tamamen bir makineye dönmüş bu çocuklara yabancı topraklardaki gerek kendi vatandaşlarının kafalarını kestirmek, gerekse popüler farklı bir devletin vatandaşının kafasını kestirerek dünya kamu oyunun dikkatini çekerek, yanılttıkları bu insanlarında desteği ile, yapacakları bir askeri müdahaleyi haklı ve gerekli duruma sokmaktalar. İngilizler dünyanın en tehlikeli ve en sinsi insanıdırlar. Şahsi görüşümdür alayı ölsün ülkesi ile birlikte tüm nesilleri yok olsun.

4
4
yanıtYanıtla
VatanseverMobil-ANDROID:

Ulan gerizekalı haber Kore'den bahsediyo, sen ceza şeriata uygun olmalı yazıyosun. Adamların dini yok, ne şeriatı!

4
2
yanıtYanıtla
Ağır Abi:

Tuhaf yanı bu cani tip cellatların avrupada büyütülüp yetiştirilmesi. Nasıl bir islam hukuku ve ahlakı öğretiliyor bunlara şaşırmamak mümkün değil

3
2
yanıtYanıtla
cuneytMobil-ANDROID:

Ne alaka adam resmen ingiltereye çalışıyor proje ingiliz projesi bunlarda kullanılan gerizekalilar.

2
3
yanıtYanıtla
f5türk:

Cat Stevens''ın bile Müslüman olarak İslamı seçmesi bir İngiliz oyunu olabilir, İslam dünyasının İngilizlere bakış açısını değiştiren çok önemli bir kabül edişti bu, Cat Stevensın islamı kabül edişi ve Müslüman Yusuf İslam adını alması zamanında tüm medyalarda Öyle bir hava ile sunulmuştuki, sanki mehdi geldide insanlar mest olmuş övgüler yağdırmıştı, (dört bir yanda İngiliz kadife sesli sanatçı Cat Stevensİslamı kabül etmiş müslüman olmuş helal olsun bee) sesleri yükselmişti. Birde peşine (taleal bedru aleyna) yı seslendirdiki tadından yenmez oldular. Onun ne kadar Müslüman olduğunu bir tek Allah bilir.

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title