Haberler

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Kurulu

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, "FETÖ ile mücadele, milli bir meseledir, Türkiye'nin istikbali meselesidir ve inşallah bu mücadelede de hepimiz kararlı bir şekilde duruşumuzu göstermeye devam edeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Gül, Mamak Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği 2.Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz gecesinde, Türkiye'nin asil insanlarının, ülkenin istikbalini ve istiklalini korumak için sokaklara, meydanlara çıktığını ifade etti.

Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen darbeleri anımsatan Gül, Türkiye'deki darbelerin asıl sebebinin "millet mi hakim olacak, yoksa seçkinler, bürokratik bir oligarşi mi hakim olacak?" sorunu olduğunu söyledi.

FETÖ'nün, Müslümanların, muhafazakarların, mağdurların hiçbir meselesinde yanlarında olmadığına dikkati çeken Gül, şöyle konuştu:

"Hiçbir insan hakları mücadelesinde yer almadılar. Erbakan Hoca'nın, o dönem hükümetin devrilmesinde de bunlar aktif rol aldı. Aynı örgüt 15 Temmuz'da ve onun öncesinde Gezi meselesinde, Gezi sürecinde, 17-25 Aralık darbe girişiminde de bu örgüt seçilmiş hükümeti devirmek için elinden geleni yaptı. FETÖ ile mücadeleyi çok istismar etmeye çalışan bir anlayış sanki görülüyor. Sanki 15 Temmuz hiç yaşanmamış, 15 Temmuz'da F-16 ile emniyet binaları bombalanmamış, 241 şehit verilmemiş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bombalanmamış, bu aziz milletin tecelligahı olan Meclis bombalanmamış, köprülerde insanların üzerine ateş açılmamış gibi... Bu işi asla kimsenin örtmede, unutturmada başarıya ulaşamayacağına inanıyoruz. FETÖ ile mücadele milli bir meseledir, Türkiye'nin istikbali meselesidir ve inşallah bu mücadelede de hepimiz kararlı bir şekilde duruşumuzu göstermeye devam edeceğiz."

"Zulme rıza göstermedik"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin de yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Hiçbir zaman korkmadık, haksızlık karşısında susan şeytanlardan olup, zulme rıza göstermedik." dedi.

"Kendisine dayatılan gerçekleri kabul etmeyen bir kuşak olduğumuz için 15 Temmuz'un başarısız olduğuna inanıyorum." diyen Tekin, "Biz böyle yetişmeseydik, böyle var olmasaydık, böyle yaşamasaydık 15 Temmuz'u 3016 yılında kimse hatırlamayacaktı. Türkiye'de 10 yılda bir yapılan darbelerden biri olarak hatırlayacaktı." ifadelerini kullandı.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen de derneğin faaliyet kuruluşu olmaktan çok bir aidiyet kuruluşu olduğunu belirterek, "Aidiyetimiz bu topraklaradır." dedi.

Derneğin bir siyasi duruşu olduğunu, fakat kurumsal olarak bir siyasi faaliyetleri olmadığına işaret eden Şen, "Sivil toplum kuruluşları devlet ile mesafeyi iyi ayarlamalıdırlar. Beyinlerinde devleti ele geçirme gibi bir habis ur taşımamalıdırlar. Siyasi toplumun bir parçası olmamalı, devletleşmemelidirler." değerlendirmesini yaptı.

Toplantıya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, milletvekilleri, belediye başkanları ve üyeler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title