Haberler

Cihanbeyli'de İftar Coşkusu

Cihanbeyli Belediyesinin ve ilçe müftülüğünün katkısıyla düzenlediği iftar yemeği ile "Kur’an ziyafeti" programına yoğun katılım oldu.

Cihanbeyli'de vatandaşlar belediye tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluştu.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği ile "Kur'an ziyafeti" programına AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Kaymakam Ahmet Gencer, 22. ve 23. Rönem Konya Milletvekilleri Hasan Angı, Mehmet Kılıç, Muharrem Candan ve Ali Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Kale, Ak Parti İlçe Başkanı Serdar Karaburun, Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü, Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, belediye meclis üyeleri ve diğer davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar saati yaklaşırken Konya'nın ünlü hafızları tarafından Kur'an ziyafeti sunuldu. Kapu Camii İmam Hatibi Ünver Güngör, Kapu Camii Müezzini Hüseyin Arı, Mehmet Erarabacı, İhsaniye Palalı Camii İmam Hatibi Himmet Tekeli ve Azeri Hafız Kerim Ali Can, okudukları surelerle adeta kulakların pasını sildi.

İftar saatinin gelmesiyle vatandaşlar oruçlarını birlikte açtı.

Ramazan'ı Şerif'in tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, "Mübarek Ramazan ayının buradaki tüm kardeşlerime, ülkemize, milletimize ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bugün birbirinden değerli hafız kardeşlerimiz bizlerle birlikte oldular ve bizlere unutulmaz bir Kur'an ziyafeti sundular. Onlar güzel sesleri ve kıraatleriyle kulaklarımızın pasını sildi ve Ramazan-ı Şerif'in bu manevi atmosferini bugün çok daha farklı, çok daha lezzetli yaşamamıza vesile oldular. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Yoğun ilgi dolayısıyla Cihanbeylilere teşekkür eden Başkan Kale, "Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Nice Ramazanlara sağlık, sıhhat ve huzur içinde hep birlikte ulaşmayı Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberliğin bu tür etkinliklerde daha da pekiştiğini ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da "Şükürler olsun ki bu bir millet olmanın göstergesidir. Bugün burada fakiriyle zenginiyle, genciyle yaşlısıyla aynı çorbaya kaşık sallamanın keyfini yaşıyoruz" dedi. Bugünlerde İslam coğrafyasının farklı noktalarında Müslümanlara yönelik zulümlerin yaşandığını ifade eden Kabakcı, Ramazan'ın bu zulümlerin ve akan kanın durması için vesile olmasını diledi.

Cihanbeyli Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün katkılarıyla düzenlenen program tasavvuf müziği konseriyle sona erdi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Gencer Mehmet Kale Ak Parti Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title