Haberler

Cihan Pehlivanı"Nın Evi Yeniden İnşa Edildi

"Cihan Pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un, Bulgaristan'ın Şumnu iline bağlı Karalar köyünde doğup büyüdüğü, sonraki yıllarda yıkılan evi, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. Ev bir müze olarak Türk kültür hayatına hizmet verecek.

İnşaatı bir yıl süren evin yeniden yapımına ait bütün masraflar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından karşılandı. 6 Eylül'de Karalar köyünde yapılan açılışa Türkiye ve Bulgaristan'tan yoğun ilgi vardı. Bursa, Edirne, Adana, Tekirdağ, Kırklareli illerinden kökleri Balkanlara dayanan binlerce soydaş açılışa akın etti. Bulgaristan'da yaşayan Türklerin müze evi ziyareti gün boyu devam etti.

Yaklaşık 450 bin Euro harcanan projenin tüm masrafını karşılayan ve projeye öncülük eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü açılışta yaptığı konuşmada, bu hizmeti sadece Adana halkı için değil Türk milleti adına gerçekleştirdiklerini vurguladı. Başkan Sözlü, Koca Yusuf Müzesi'nin Bulgaristan'daki Türk varlığının sonsuza dek yaşatılmasına katkıda bulunacağını kaydetti. Koca Yusuf Müzesi'nin Türk varlığının ve Türk kültürünün Balkanlar'da zaten var olan gücünü pekiştirdiğini ifade eden Sözlü, sözlerine şöyle devam etti:

"Balkanlar'da Türkler zaten var ama bu varlığın yeni nesillerin hafızasına kazınması için Koca Yusuf gibi sembol isimler çok değerli. Balkan Türklüğü tarihimize çok güçlü kişilikler kazandırmıştır. Koca Yusuf da bunlardan biridir. Cihan pehlivanımızın Karalar köyündeki evi yanmış ve yıkılmıştı. Biz bu evi tamamen aslına uygun olarak yeni malzemeler kullanarak inşa ettik."

Koca Yusuf Müzesi açılışının ardından Karalar köyünde düzenlenen geleneksel Koca Yusuf Yağlı Güreşleri'ne Türkiye ve Balkan ülkelerinden şampiyon pehlivanlar katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Türkiye Karalar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Mart İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mart Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mart seçim günü düğün yasak mı, kına, nişan yasak mı? 31 Mart seçim günü AVM'ler kafeler, açık mı? 30 Mart Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Mart İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mart Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Mart Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Survivor yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor 72. bölüm fragmanı izle! Survivor yeni bölüm fragman linki! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 29-30 Mart benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! Seçim propaganda yasakları ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title