Haberler

Çiğli Meclisi'nde Olaylı Oturum

Meclis salonunun dışında Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın ve meclis üyelerinin yoğun çabaları sonucunda yatıştırılan Soysal daha sonra belediye binasını terk etti.

Çiğli Belediyesi Eylül ayı 2. Meclis toplantısında dilek ve temenniler bölümünde AK Parti meclis üyesi Sıddık Soysal ve CHP'li Meclis üyeleri Önder Özdemir ve Muhlis Yıldırım arasında kavga çıktı. Pet şişelerin ve hakaretlerin havada uçuştuğu kavga diğer meclis üyelerinin araya girmesi ile son buldu.

Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti meclis üyesi Sıddık Soysal'ın "Bundan sora Çiğli Belediye başkanlığına vereceğimiz önergeleri CHP grubundan izin alarak vermemiz lazım. Çünkü ilgili arkadaşlar çok rahatsız oluyor" sözleri üzerine ortalık karıştı.

BİRBİRLERİNE HAKARET ETTİLER

CHP'li meclis üyesi Önder Özdemir oturduğu yerden Soysal'a "Siyaset yapmayı bırak arttık" diye seslendi. Bunun üzerine Soysal " Asıl siz sabahtan beri siyaset yapıyorsunuz" diye karşılık verdi. İkili arasında tırmanan söz düellosu Soysal'ın " Senin gibi kendine rant sağlayan adama cevap veremem" demesinin ardından Özdemir'de " Ne diyorsun lan sen düzgün konuş" dedi ve önünde duran pet şişeyi Soysal'a doğru fırlattıktan sonra üstüne yürümek istedi. Bunun üzerine Soysal'da Özdemir'in üstüne doğru hareket etti ve araya meclis üyeleri girdi. Birbirlerine küfür ve hakaret eden ikiliyi meclis üyeleri zar zor tutarken CHP'li meclis üyesi Muhlis Yıldırım'da yerinden kalkarak Soysal'ın üstüne yürüdü. Özdemir'i güçlükle dışarı çıkartan meclis üyeleri bu kez de Soysal ve Yıldırım arasında kaldılar. Birbirlerine bağıran Yıldırım ve Soysal'dan, Yıldırım'ın dışarı çıkarılmasının ardından peşlerinden gitmek isteyen Soysal "Bırakın beni nerdeler hadi ben buradayım. Hodri meydan" diyerek toplantı salonundan dışarı çıktı.

SOLAK 'TAN AÇIKLAMA

Yaşanan kavga sonrası bir açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak "Biraz önce tanık olduğumuz olaylardan dolayı meclisteki vatandaşlarımızdan özür diliyorum. İlk defa böyle bir olay yaşanıyor Çiğli Meclisi'nde . Birbirimizin düşüncelerine saygı göstermemiz gerek. Bu düşünceleri beğenelim beğenmeyelim saygı çok önemli. Mecliste ki usül konuşmacının konuşmasını başkana karşı yapması ve üslubuna dikkat etmesi ile olur. Bu durumun gerçekleşmemesi nedeni ile böyle bir olay gerçekleşti. Dilerim bundan sonra bir daha böyle bir olay yaşamayız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title