Haberler

Çiğli'de Uğur Mumcu Unutulmadı

Ankara’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22’inci yıl dönümünde Çiğli ilçesinde düzenlenen etkinlerle anıldı.

Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22'inci yıl dönümünde Çiğli ilçesinde düzenlenen etkinlerle anıldı.

24 Ocak tarihinde, Ankara'da bir suikasta kurban giden usta gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 22'inci yıl dönümünde Çiğli'de unutulmadı. Çiğli Belediye Tiyatrosu tarafından düzenlenen törende, usta kalem şiirlerle ve çeşitli gösterilerle anıldı. Gecede, Uğur Mumcu dışında hayatını kaybeden Nazım Hikmet, Onat Kutlar, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi gibi kişilerde seslendirilen şiirlerle yad edildi.

Uğur Mumcu'ya sahip çıkmak gerektiğinin dikkat çeken Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Uğur Mumcu, gerek gazeteci gerek yazar kimliğiyle milletimizin kalbinde özel ve saygın yeri olan biridir. Bu yeri acımasız bir suikastle can verdikten sonra daha da pekişen öncü ve önemli bir basın emekçisidir. Katledilmesinin ardından bunca yıl geçmesine rağmen onun yeri doldurulamamıştır ve asla da doldurulamayacaktır. Bu haksız ve zalim ölümü milletimiz kalbinde ve vicdanında yaşatmaya devam etmektedir. Özellikle zor süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde, halkımızı gerçeklerle aydınlatacak dürüst kalemlere ihtiyacımız olduğunu geçmişin ışığında bir kez daha hatırlıyoruz. Bu gece çok büyük isimleri, Türk siyasal tarihine yön vermiş aydınlarımızı da anma şansı yakaladık" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Mumcu Çiğli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title