Haberler

Çiğli Belediyesi'nden Park Atağı

Çiğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda 100 adet parkın yapımı ve birçoğunun da yenilenmesi çalışmaları başladı.

Çiğli Belediyesi, ilçenin birçok mahallesindeki mevcut parkların yenilenmesi ve yenilerinin yapılması için kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu kapsamda 100 adet parkın yenilenmesi planlanırken, şu ana kadar 20 adet parka yönelik teknik çalışmalar tamamlandı. Çiğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri başlattıkları bu detaylı çalışma sonucunda 10 adet yeni parkın yapımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar doğrultusunda yeni yapılan parkların zeminleri kauçuk ile kaplandı. Toplamda 21 adet çocuk oyun grubu, 25 takım fitness aleti ve banklarla donatılan park ve bahçelerin bakımları her gün aksatılmadan yerine getiriliyor. Parklarda yapılan incelemeler sonucunda ihtiyaç duyulan yerlerde istinat duvar yapım çalışmaları ile yeşil alan çalışmaları da yürütülüyor.

Park ve bahçeler gibi yeşil alanların kent yaşamında çok önemli roller üstlendiğine ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda park ve bahçe yapım çalışmalarını yürüttüklerine değinen Başkan Arslan, "İhtiyaç duyulan mahallelerimizde park yapım çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Tespitlerimiz doğrultusunda yeni park yapım çalışmalarımız ivedilik kazandı. Her zaman olduğu gibi mevcut park ve bahçelerimizin bakımları ve düzenlemeleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın en iyi koşullarda mutlu ve huzurlu bir şekilde bu parklardaki oyun alanları ve yeşil alanlardan yararlanabilmesi için uğraşıyoruz. Kentimizin birçok noktasında park ve yeşil alan ihtiyacımız var ve bu ihtiyacı gidermek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çiğli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title