Haberler

Çığdan Kurtuldular

Güncelleme:

Ovit Dağı geçidinde ki çığ düşme olayında mahsur kalan 15 yolcu kurtarıldı.

Ovit Dağı'nda öğle saatlerinde yaşanan çığ olayında mahsur kalan seyahat firmasına ait 25 EC 809 plakalı minibüsün şoförü Ünal Meral, muavin İsa Albayrak, yolcular Hüseyin Yavuz, Huriye Yavuz, Yaşar Güven, Havva Güven, Çiğdem Aras, Gül Ergül, Mustafa Özkul, Asiye Demirci, 7 yaşındaki Eren Demirci, Behice Yılmaz, Mukçime Yılmaz, Ali Güngör ve Rıdvan Alakuş ambulanslarla Sivrikaya Köyü'ne getirildi. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş tarafından karşılanan yolculara bir kahvehanede çay ikram edildi. Vali Hacımüftüoğlu yolculara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bu sırada araçta zor saatler geçiren yolculardan Asiye Demirci gözyaşlarına hakim olamadı. Demirci'yi Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu teselli etti. Yolculardan Yaşar Güven de olayı anlatırken, "Kar kütlesi bir anda önümüzü kapattı. Araçtayken arka tarafa çığ geldi ve midibüsü savurdu. Çok korktuk. Bir panik havası vardı. Kurtulduğumuz için çok mutluyuz" dedi. Yolcular ambulanslarla getirildikleri İkizdere Sağlık Merkezi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra evlerine gönderildi.

KAYIP PANİĞİ YAŞADI

Bu arada Rize Valisi Hacımüftüoğlu, kurtarma operasyonuyla ilgili olarak açıklama yaptığı sırada, kahvehaneye giren bir kişi mahsur kalan araçlarda bulunan Nuretten Şahin'in kurtarılanlar arasında olmadığını söyledi. Kısa süreli paniğin ardından sağlık görevlileri bu kişinin kurtulduğunu ve iş makinelerinin yanında olduğunu, aracının yanına ulaşılmasını beklediğini açıkladı.

OVİT ARTIK GECE GÜNDÜZ KAPALI

Daha sonra açıklamaya devam eden Vali Hacımüftüoğlu, "Şoför ve muavinle birlikte 15 yolcunun bulunduğu minibüstekilerin yanısıra gün içerisinde ulaştığımız 11 kişiyle toplam 26 kişiyi kurtardık. Korktuğumuz her şeyden uzaklaştık. Artık sobanın etrafında ısınabilecek kadar sağlıklılar. Herkes seferber oldu ve bir sıkıntı olmadan sonuç aldık" dedi. Ovit dağı geçidinin bugün itibariyle yeniden ulaşıma kapatıldığını söyleyen Hacımüftüoğlu, "Yolumuz akşam 19. 00 ile sabah 07. 00 arasında kapalıydı. Bu araçlarımızda sabah saatlerinde yola çıktı. Araçlarımıza neden yola çıktınız diyemiyoruz. Sabah saatlerinde başlayan ani kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu bu olay meydana geldi. Bu dakikadan itibaren yolu geceli gündüzlü trafiğe kapattık. Hava şartlarının iyileşmesinin ardından bu kararımızı yeniden gözden geçireceğiz" diye konuştu. Bu arada çığ bölgesinde mahsur kalan araçların kurtarılması için yarından itibaren çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title