Haberler

    Dünyaca Ünlü Dağcının Cesedi 16 Yıl Sonra Bulundu

    Güncelleme:

    Himalayalar'a tırmanırken 1999 yılında çığ altında kalan dünyaca ünlü dağcı Alex Love ve arkadaşı David Bridges'in cesetleri 16 yıl sonra buzulların içinde bulundu.

    1999 yılında Himalayalar'a tırmanırken çığ altında kalarak hayatını kaybeden Amerikalı dağcı Alex Lowe ve kameraman David Bridges'in bedenleri yaklaşık 16 yıl sonra bulundu.

    BUZULLARIN İÇİNDE BULDULAR

    'Lungs With Legs' (Ayaklı Akciğerler) olarak bilinen ünlü dağcının eşi Jenni Lowe-Anker, "Tibet'te 8 bin 13 metre yüksekliğindeki Shishapangma'ya tırmanan iki dağcının, 16 yıl önce çığ faciasında ölen Alex Lowe ile beraberindeki kameraman David Bridges'in bedenlerini kısmen erimiş buzulların içinde bulduğunu" açıkladı.

    "ZAMANDA DONDULAR"

    İngiliz Guardian'ın haberine göre; iki dağcı, Lowe ve Bridges'in kıyafetleri ve sırt çantalarını beyaz faciadan sağ kurtulan Conrad Anker'a anlattı ve Anker da söz konusu cesetlerin onlara ait olduğu sonucuna vardı.

    Jenni Lowe-Anker açıklamasında, "Ortadan kaybolan Alex ve David, zamanda dondu. Hayatın 16 yılı yaşandı ve şimdi bulundular. Müteşekkiriz" dedi.

    (Alex Lowe (solda) ve David Bridges, çok yakın arkadaşlardı...)

    DÜNYANIN EN İYİ DAĞCILARINDAN BİRİYDİ

    Jenni Lowe, eşinin çığ faciasından kurtulan arkadaşı Conrad Anker ile 2011 yılında evlendi. İkili ABD'nin Montana eyaletine bağlı Bozeman'da yaşıyor ve Alex Lowe Hayır Derneği'ni yönetiyor.

    Keşfin kendisini çok rahatlattığını söyleyen Alex Conrad, 'Outside' dergisine yaptığı açıklamada, "fotoğrafları görmemesine rağmen, cansız bedenlerin Lowe ve Bridges'e ait olduğuna ikna olduğunu" söyledi.

    Alex Lowe, 40 yaşında hayatını kaybettiğinde dünyanın en iyi dağcılarından biri olarak gösteriliyordu. 29 yaşındaki Bridges ise başarılı bir dağcı ve sinematograftı...

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    David Bridges Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500

    Yorumlar (1)

    boa:

    bize ne yaw bu haber kanalı cozuttu iyice tekrar ediyorum bize neeee askerlerimiz ölüyor gerçek bu elin dağcısından bize neee

    4
    13
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title