Haberler

Çiftlikte 2 İşadamını Dövüp Senet İmzalatmışlar

Güncelleme:

Adana'da çiftçilik yapan S.K.'nın 2 oğlu ile birlikte tehdit ettikleri, işadamları Mehmet Yurtgülü ile Kerim Koyuncu'ya zorla senet imzalattıkları ileri sürüldü.

Adana'da çiftçilik yapan 46 yaşındaki Selçuk Karslı'nın, oğulları 19 yaşındaki Mustafa ve kendisiyle aynı ismi taşıyan 21 yaşındaki Selçuk ile birlikte tehdit ettikleri, işadamları 29 yaşındaki Mehmet Yurtgülü ile 40 yaşındaki Kerim Koyuncu'ya zorla 170 bin liralık senet imzalattıkları ileri sürüldü.

Çiftçilik yapan Selçuk Karslı, akaryakıt ticareti yapan Mehmet Yurtgülü ve Kerim Koyuncu'dan aldığı faturaların sahte çıktığını ileri sürerek onları konuşmak için çiftliğine çağırdı.

Vergi incelemesi sırasında kendilerinden aldığı akaryakıt faturaların bazılarının sahte çıktığını ileri süren Selçuk Karslı, ceza olarak ödediği 170 bin lirayı onlardan istedi. Karslı ve 2 oğlu dövüp ağıla kapattıkları Yurtgülü ve Koyuncu'ya, iddiaya göre 170 bin liralık 3 senet imzalattı. Baba ve iki oğlu, Mehmet Yurtgülü ve Kerim Koyuncu'yu şikayetçi olmamalarını da söyleyip serbest bıraktı, ardından da takibe başladı.

Çiftlikten ayrılan Yurtgülü ile Koyuncu, İncirlik Polis Merkezi Amirliği'ne giderek zorla alıkonup, senet imzaladıklarını belirterek şikayetçi oldu. Şüphelilerin de kendilerini takip edip karakola kadar geldiğini söyledi. Polis işadamlarının ifadesini alırken, karakol çevresinde bekleyen Selçuk Karslı ve 2 oğlunu da gözaltına aldı.

'ALACAĞIMI TAHSİL ETTİM'

Selçuk Karslı ve oğulları sorgulanmak üzere Gasp Büro Amirliği'ne teslim edildi. Gasp Bürosu'nda ifadeleri alınan Selçuk Karslı, senetleri alacaklarına karşılık imzalattıklarını ileri sürüp, "Bana mazot sattılar. Karşılığında naylon fatura vermişler. Maliyeye 170 bin lira ceza ödedim. Paramı istedim, vermediler. Ben de senet imzalattım ama silah kullanmadım" dedi.

Çiftlikte yapılan aramada silah bulamayan polis, Selçuk Karslı ile çocukları Selçuk ve Mustafa Karslı'yı 'zorla alıkoyma, hürriyeti tehdit, zorla senet imzalatma ve darp' suçlarından adliyeye sevk etti. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan baba ile 2 oğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karslı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title