Haberler

Çifte Diplomalı Romantik Şoför

Adana'da toplu taşıma aracında şoförlük yapan iki üniversite bitirmiş Mesut Ceylan'ın akademik kariyerinin yanı sıra romantikliği de dikkat çekiyor.

Aracının her tarafına şiirler ve özlü sözler yazarak müşterilerinin dikkatini çeken Mesut Ceylan Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Turist Rehberliği ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Konaklama İşletmeciliği mezunu.

Edebiyata ve okumaya olan düşkünlüğü sayesinde dolmuşunda seyahat eden müşterilerinin de sıkılmadığını vurgulayan Ceylan, Türkiye genelinde okur-yazar oranının düşük olduğunu belirterek toplu taşıma aracında kişileri okumaya ve araştırmaya teşvik etmek istediğini belirtti. Ceylan, "Herkes bir yöntemle mesajlar vermeye kalkıyor genelde internet ortamı kullanılıyor. Bende sosyal mesajlarımı kullanmış olduğum toplu taşıma aracında veriyorum. Dolmuşumun her köşesine şiirler yazarak aracıma binen kişilere bir nebzede olsa bir şeyler öğretmeye çalışıyorum. Hatta aracımda her zaman kitap bulundurarak yolcularıma kitap dağıtıp azda olsa okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum. Benim yaptığım belki denizde bir kum tanesi ama bir yerden başlamak gerekir. Günde yüz kişiden yirmi kişiye okuma yönelik dikkat çekici bir mesaj veriyorsam bu benim için yeterli" dedi.

İki üniversite bitiren ve dolmuş şoförlüğü yapan Mesut Ceylan, yaptığı işten keyif aldığını ve insanlara hizmet sunmaktan hoşlandığını söyledi.

Mesut Ceylan ayrıca Anneler Günü'nde ve Kadınlar Günü'nde de aracına binen bayanlara özel sürprizi olacağını belirtti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Mesut Ceylan Safranbolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title