Haberler

Çifte Cinayette Tutuklu Sanık Kalmadı

Güncelleme:

Adana'da geçen yıl aralık ayında, 2 kişinin tüfekle vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan 3 sanık, ilk duruşmada tahliye edildi.

Adana'da geçen yıl aralık ayında, soyadları aynı 37 yaşındaki Cengiz Özdemir ile 17 yaşındaki Ahmet Özdemir'in tüfekle vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan 3 sanık, ilk duruşmada tahliye edildi.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi Ali Hocalı Mahallesi'nde, 5 Aralık 2013'te meydana geldi. Malaz mevkiindeki şeftali ve mandalina bahçesi arasındaki sazlık alanda 2 kişiye ait ceset olduğunu fark edenler, durumu jandarmaya bildirdi.

Yapılan incelemede, cesetlerin soyadı benzerliği bulunan ancak akrabalıkları olmayan Cengiz Özdemir ile Ahmet Özdemir'e ait olduğu ve av tüfeğiyle vurularak öldürüldükleri anlaşıldı.

Cinayetin uyuşturucu satışı konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu işlendiği ileri sürülürken, cinayet şüphelisi olarak 24 yaşındaki Mürşit Tokkuzun, 33 yaşındaki Mehmet Toprak ile 24 yaşındaki Ahmet Dağ gözaltına alındı. Olay yerinde ele geçirilen kırmızı renkli poşet üzerinde parmak izi tespit edilen şüpheliler, tutuklandı.

Şüpheliler hakkında '2 kişiyi av tüfeğiyle kasten öldürme' suçundan 2'şer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Olay yerine gittiklerini ancak cinayete karışmadıklarını ileri süren sanıklardan Murşit Tokkuzun, "Ölenlerden Cengiz'i uyuşturucu sattığı için tanırım. Diğerini tanımıyorum. Ölenlerle aramızda herhangi bir husumet yoktu" dedi. Sanık Ahmet Dağ da ifadesinde "Ben sanıklardan Mehmet'in ağabeyinin inşaatında çalışıyorum. Olay günü Mehmet beni telefonla arayarak sigara ve bira alıp gelmemi söyledi. Ben de istedikleri siparişi alıp oldukları yere götürdüm. İstediklerini poşet içerisinde teslim ettikten sonra ayrıldım" dedi.

Sanık Mehmet Toprak da benzer ifade verdi. Ölenlerden Cengiz Özdemir'in kardeşi 31 yaşındaki Mehmet Özdemir ise ifadesinde şunları söyledi:

"Ağabeyim, sanıklardan Mehmet'e güvenirdi. Ben Mehmet tarafından bu olayın bilindiğini düşünüyorum. Ağabeyimin düşmanları vardı. Kolay kolay pusuya düşmezdi. Olayın organize ve planlı olduğunu düşünüyorum. Ağabeyim çek senet tahsilatçısı değildi, sadece ismi vardı. Bazı garibanlar paralarını tahsil edemediklerinde, gelip söylerlerdi. O da karşılık beklemeden paraları tahsil etmelerini sağlardı."

Mahkeme heyeti, 'mevcut delil durumu ve delillerin sanıklar lehine değişme ihtimalini dikkate alarak' sanıkları tahliye etti. Ayrıca, ölenlerden Cengiz Özdemir'in cep telefonu kayıtlarının incelenmesine karar verilerek duruşma ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Özdemir Ahmet Özdemir Mehmet Toprak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title