Haberler

Çifte Cinayete Çifte Müebbet İstemi

Güncelleme:

Adana'da, 2 kişiyi av tüfeğiyle öldürdükleri öne sürülen 3 kişi hakkında, 2'şer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da, soyadları aynı ancak akraba olmayan 37 yaşındaki Cengiz Özdemir ile 17 yaşındaki Ahmet Özdemir'i av tüfeğiyle öldürdükleri öne sürülen 2'si tutuklu, 1'i firari 3 kişi hakkında, 2'şer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi Ali Hocalı Mahallesi'nde, 5 Aralık 2013'de meydana geldi. Malaz Mevkii'ndeki şeftali ve mandalina bahçesi arasındaki sazlık alanda 2 kişiye ait ceset olduğunu fark eden vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi.

Yapılan incelemede cesetlerin Cengiz Özdemir ile Ahmet Özdemir'e ait olduğu ve av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü anlaşıldı. Cinayetin uyuşturucu satışı konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu işlendiği ileri sürülürken, cinayet zanlısı olarak Mürşit Tokkuzun (24) ile Mehmet Toprak (33) tutuklandı. Ahmet Dağ (24) hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Olay yerinde ele geçirilen kırmızı renkli poşet üzerinde parmak izi tespit edilen şüpheliler, cinayet suçlamasını kabul etmedi.

Tanık olarak ifadesi alınan Necmettin K. ile Lokman D., "Ölenlerden Cengiz Özdemir ile daha önce meydana gelen başka bir olay için görüşme yapmak üzere olayın geçtiği yere gittik. Burada Cengiz Özdemir, Ahmet Özdemir ile şüpheliler Mehmet Toprak ve Mürşit Tokkuzun'u gördük. Şüphelilerden Mehmet Toprak ile Mürşit Tokkuzun'un elinde av tüfeği vardı. Ahmet Özdemir de Cengiz Özdemir'in korumalığını yapar gibi hali vardı. Görüşmenin ardından biz ayrıldık" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheliler hakkında 'iki kişiyi av tüfeğiyle kasten öldürme' suçundan 2'şer kez ömür boyu hapis cezası istendi.

Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Özdemir Mehmet Toprak Ahmet Özdemir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title