Haberler

Eskişehir'de Çifte Cinayet Sanığına 35 Yıl Hapis

Güncelleme:

Eskişehir'de Hüseyin Cenik ve Hüseyin Salihoğlu'nu öldürüp, İbrahim Karakaşı yaraladıktan 38 gün sonra teslim olan Hasan Hüseyin Böğüt'e 35 yıl hapis cezası verildi.

Eskişehir'de birlikte içki içtiği arkadaşları 42 yaşındaki Hüseyin Cenik ve 33 yaşındaki Hüseyin Salihoğlu'nu av tüfeğiyle öldürüp, 42 yaşındaki İbrahim Karakaş'ı da yaraladıktan sonra kaçan ve 38 gün sonra teslim olan 43 yaşındaki Hasan Hüseyin Böğüt, 35 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Olay, 20 Eylül 2013 tarihinde daha önce merkeze bağlı belde olan Muttalip'in Koyunlar Mahallesi'nde meydana geldi. Hasan Hüseyin Böğüt ile otomobilinde birlikte içki içtiği arkadaşları Hüseyin Cenik, Hüseyin Salihoğlu ve İbrahim Karakaş arasında küspe satışı ihalesine girip girmeme konusunda tartışma çıktı. Alkolün etkisiyle tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce Hasan Hüseyin Böğüt otomobilinin bagajından aldığı av tüfeğiyle arkadaşlarına ateş açtı. Hüseyin Cenik ve Hüseyin Salihoğlu öldü, İbrahim Karakaş yaralandı. Olay yerinden kaçan Hasan Hüseyin Böğüt, 38 gün sonra jandarmaya teslim oldu.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Hasan Hüseyin Böğüt bugün son kez duruşmaya çıkartıldı. Böğüt kendisini korumak amacıyla ateş ettiğini belirterek, "Ateş etmeye mecbur kaldım. İlk önce onlar bana ateş etti. Böyle olmasını istemezdim. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Pişmanım ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Hasan Hüseyin Böğüt'ü 2 kişiyi öldürmekten önce iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı ardından olayda tahrik olduğunu göz önünde bulundurarak iki kez 16'şar yıl hapis cezası verdi. Heyet, İbrahim Karakaş'ı yaralamak suçunda da sanığa 3 yıl hapis cezası verdi. Toplam 35 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık Hasan Hüseyin Böğüt, jandarmalar tarafından tekrar Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne götürüldü. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Muttalip Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title