Haberler

Çiftçiye Yönelik Eğitim Seferberliği Başlıyor

Güncelleme:

Protokol 'GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAPTEYAP) Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Uygulama Planı' adıyla bir iş birliği projesi olduğu açıklandı. İki yıl geçerli olacak protokol kapsamında verilecek eğitimlerin finansmanı GAP BKİ tarafından yapılacak.

Şanlıurfa'daki çiftçi kuruluşlarının üyelerine eğitim verilmesi amacıyla GAP BKİ ve Şanlıurfa Ziraat Odası ile iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile GAP, çiftçi kuruluşlarının eğitim faaliyetlerinde bulunabilmesi için gerekli alt yapının oluşturulmasına yardımcı olacak.

ÜÇ ÖNEMLİ AMAÇ

Protokolün amacı ve kapsamına ilişkin açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, protokol ile çiftçimize önemli eğitimler ve hizmetler sunulacağı inancında olduğunu söyledi.

Protokolün amacı ise şu şekilde sıralanıyor.;
Protokolün başta sulamaya açılmış ve açılacak alanlar olmak üzere, çiftçilerin ihtiyaç duydukları eğitimin yayım hizmetlerinin çiftçi örgütleri eli ile verilemesi.
Ziraat Odası'nın idari, mali ve teknik açıdan güçlendirilerek; sürdürülebilir, etkin bir yayım ve danışmanlık hizmeti vermesi için gerekli araştırmaların yapılması.
Kaynakların verimli ve etkin kullanılmasına katkı sağlanması olduğu belirtildi.
GAP BKİ'ye bağlı GAP TEYAP yoluyla işleyecek 'Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Uygulama Planı' olarak adlandırılan işbirliği protokolü kapsamında Ziraat Odalar ziraat mühendisi ve danışman istihdam edecek. Bu yolla da çiftçi kuruluşlarına GAP, kuruluşların üyelerine eğitim verebilmesi için finansal destek sağlayacak.

EYYÜPOĞLU: HERŞEY DAHA BİLGİLİ ÇİTFÇİ İÇİN

Tarımsal faaliyetlerin yanında çiftçi eğitiminin önemli olduğunu ve imzalanan protokol ile daha bilinçli çiftçilerin hedeflendiğini belirten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, 'ziraat odası olarak GAP-TEYAP kapsamında geliştirilen 'çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli' uygulama planında öngörülen eğitimlerin verilmesi ve uygulanması anlamında destek vereceğiz. Böylelikle daha fazla ürün almak için yapılan faaliyetler, doğa dengesi de hesaba katılarak yapılacaktır. Özellikle sulamada karşılaşılan sorunların önemli ölçüde çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Protokolün uygulanmaya başlaması ile birlikte tüm çiftçilerimizin bu eğitimlerden faydalana bilmesi için bizler oda olarak tüm gücümüzle hazırız' dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Şanlıurfa Eğitim Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title