Haberler

Çiftçilere Af Müjdesi

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği Başkanı Nazmi Ilıcalı, çiftçi borçlarına getirilen ödeme kolaylığının sektörde büyük bir rahatlamaya neden olacağını belirtti.

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği Başkanı Nazmi Ilıcalı, çiftçi borçlarına getirilen ödeme kolaylığının sektörde büyük bir rahatlamaya neden olacağını belirtti.

Ilıcalı, yaptığı yazılı açıklamada, "Son günlerde nefretle kınadığımız darbe girişiminden sonra yaralarımızı sararken, milletçe hızla moral bulmaya, kalkınma mücadelesini sürdürmeye çalışıyoruz. Bu zor günlerde Vatandaşı sıkıntıdan kurtaracak haberler de alıyoruz. Her kesimi ilgilendiren devlet alacaklarına getirilen ödeme kolaylığı zor durumda olan çiftçileri de umutlandırmıştı. Bugün açıklanan Bakanlar Kurulu kararına göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı kurumlara borcu olan vatandaşlar da borçlarını yapılandırarak ödeyebilecekler. Çiftçilerimiz bir çok nedenle bu yıl da yeterince hasattan memnun kalmadı ayrıca hayvancılıkta ve bitkisel üretimde ürünlerini değeri fiyattan satamayan üreticiler zor günler yaşarken borçlara getirilen ödeme kolaylığı çiftçinin yüzünü güldürmüştür" dedi.

Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın konuya ilgi gösterdiğini dile getiren Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği Başkanı Nazmi Ilıcalı, "Sayın Ilıcalı Bakanımıza sorunlarımızı iletmiştir. Önceki gün demokrasi mitinginin ardından bir düğünde şahitlik yapmak üzere katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e konuyu bir kez daha dile getirdik. Çiftçimiz özellikle Doğu çiftçisinin kalkınması için bakanlıkça yapılan çalışmalar ve verilen destekler memnuniyet vericidir. Ancak sorunlarımız vardır ve çözümü milletvekillerimizin ve bakanlığımızın desteği ile mümkündür.

Çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılmasından dolayı memnuniyetimizi, başbakanımız sayın Binalı Yıldırım'a Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik'e, hükümete, milletvekillerimize teşekkürlerimizi iletiriz" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ilıcalı Faruk Çelik Erzurum Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title