Haberler

Çiftçilerden İnegöl Osb Arıtma Tesisine Tam Not

İnegöl Ziraat Odası’ndan 20 kişilik heyet, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (İnegöl OSB) Genel Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

İnegöl Ziraat Odası'ndan 20 kişilik heyet, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (İnegöl OSB) Genel Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Meclis Başkanı Galip Duyan, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile odada görevli ziraat mühendisi, kimyager ile teknisyenler İnegöl OSB'yi ziyaret etti. İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin'den bölge müdürlüğü binasında bilgiler alan heyet daha sonra genel arıtma tesisine giderek yapılan çalışmaları inceledi. İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin, genel arıtma tesisinin İnegöl OSB'deki atık suların yanı sıra İnegöl'ün kanalizasyon sularını da temizlediğini ve Türkiye'de ilk kez böyle bir tesis yapıldığı bilgisini verdi. Tesisin birinci bölümünün 2001 yılında, ikinci bölümünde 2009 yılında tamamlandığını ve toplam yatırımın 100 milyon liranın üzerinde olduğunu belirten Başkan Şahin, İnegöl OSB ve İnegöl Belediyesi'nin ortak yatırımı olan arıtma tesisinin Türkiye'nin alanındaki en iyi projelerinden biri olduğunu vurguladı. Tesiste günde 135 bin metreküp atık suyun arıtıldığını ve aylık işletme giderinin 1 milyon lira olduğuna dikkat çeken Zeki Şahin, "Tesisimizde, İnegöl'deki evsel atıklar ve OSB'deki fabrikaların atık sularını arıtarak doğaya salıyoruz. Çevreye duyarlı bir anlayışla gerçekleştirdiğimiz yatırımızla gurur duyuyoruz" dedi.

Zeki Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın haftada iki kez arıtma tesisinden numune alarak inceleme yaptığını ve bugüne kadar hiçbir olumsuz duruma rastlanılmadığını da belirtti. Tesiste ek bir yatırımın da devam ettiği bilgisini veren Zeki Şahin, "Bu yatırım tamamlandığında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tesisimizi 24 saat süreyle online olarak takip edecek. Halen bakanlık haftada 2 gün tesisten numune alıyor ve bizim 24 saat süreyle tuttuğumuz verileri gelip inceliyor. Alınan numuneler TÜBİTAK laboratuvarlarında test ediliyor ve rapor yazılıyor. Bugüne kadar periyodik olarak yapılan denetimlerde hiçbir olumsuzlukla karşılaşılmadı" açıklamasını yaptı.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Türkiye'nin kalkınması için tarıma da sanayiye de ihtiyaç olduğuna vurgu yapaRAK, "Sanayisi olmayan bir ülke kalkınamaz. Ama tarım ve hayvancılık da ihmal edilemez. Biz Türkiye'nin üretmesinden yanayız. Bunu söylerken içme ve sulama amaçlı kullanılan sularımızın da kirletilmemesi, kirlenmesi halinde arıtılarak doğaya deşarj edilmesi gerektiğini savunuyoruz. İnegöl OSB'de yaptığımız inceleme de gördük ki, burada Türkiye'ye örnek olacak bir tesis yapılmış. Arıtma tesisinden çıkan suyun temizlendiğini ve canlıların yaşamasına uygun olduğunu gözlerimizle gördük. İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin başta olmak üzere, çevreye duyarlı üretim yapan tüm sanayicilerimize teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Zeki Şahin Türkiye İnegöl Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title