Haberler

Çiftçiler Öksüt Suyundan Yararlanamıyor

Develili çiftçiler, yaklaşık on yıllık çalışmanın ardından Develi ovasına kazandırılan ve 2015 yılında hizmete giren Öksüt suyu ile mahsullerini sulayamamaktan şikayetçi.Develi Sarıca Mahallesi çiftçilerinden Bekir Ulusoy, 2015 yılında açılan kaynak suyundan ilk açıldığında sadece 27 gün yararlandıklarını belirtti ve “Geri kalan günler tamiratla geçti.

Develili çiftçiler, yaklaşık on yıllık çalışmanın ardından Develi ovasına kazandırılan ve 2015 yılında hizmete giren Öksüt suyu ile mahsullerini sulayamamaktan şikayetçi.

Develi Sarıca Mahallesi çiftçilerinden Bekir Ulusoy, 2015 yılında açılan kaynak suyundan ilk açıldığında sadece 27 gün yararlandıklarını belirtti ve "Geri kalan günler tamiratla geçti. Şu anda suyumuz yok ve maşon bekliyoruz,maşon dahil yedek bir parçamız yok. Buraya döşenen boruların da üretimi yok. Çiftçiler zaten zararda, sulanmayan mahsulden dolayı zarar ederse bu insanlar nasıl kredi borçlarını ödeyecek. Sarıca, Sindelhöyük, Gazi, Develi, Soysallı, Zile, Tombak bu suya bağlı otuz iki bin dekar ekili yeşil var. Biz buraya Yeşilhisar hattına döşenen dört santimetre çelik borulardan istiyoruz, devletimizin yaptığı onca yatırım zayıf ve ikinci sınıf borularla heba oluyor hem de çiftçiler mahsulden zarar ediyor. Sahipsiziz ve devletten yardım istiyoruz." diye konuştu.

Çiftçi Şuayip Şereflioğlu ise, "Öksüt suyuna güvenerekten ben burayı ektim, şu anda suyumuz yok bu ürün ne olacak? Ben bankalardan kredi çektim borcum var yarın ben icra geldiği zaman ne yapacağım? Benim sadece bu tarladaki mahsulden 35 bin lira zararım var, devlet büyüklerimizden bu su işinin çözülmesi yönünde destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ulusoy Develi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title