Haberler

Çiftçiler Dikkat; ÇKS'de Son Gün 30 Haziran

Güncelleme:

Hani Ziraat Odası Başkanı Sahip Akbey, Çiftçi Kayıt Sistemi için gerekli belgelerini 30 Haziran Perşembe gününe kadar teslim etmeleri gerektiğini söyledi.

Hani Ziraat Odası Başkanı Sahip Akbey, çiftçilerin; 2016 üretim yılında işledikleri arazilerle ilgili olarak, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için gerekli belgelerini 30 Haziran Perşembe gününe kadar teslim etmeleri gerektiğini söyledi.

Hani Ziraat Odası Başkanı Sahip Akbey yaptığı yazılı açıklamada, "Yönetmeliğe göre başvuru 30 Haziran tarihinde sona erer. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere, ÇKS'ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamaz. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS'ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz–15 Ağustos tarihleri arasında yapabilirler. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını 30 Haziran 2016 tarihine kadar İlçe Müdürlüklerimize yaptırmaları gerekmektedir." dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title