Haberler

Çiftçi, Şanlıurfa'nın Turizm Değerlerini Anlattı

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, katıldığı televizyon programında bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini anlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, TGRT'de katıldığı programda Şanlıurfa'nın turistik, tarihi ve kültürel zenginliklerini anlattı. Şanlıurfa turizminin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle önemli bir potansiyele sahip olduğunu her platformda aktaran Çiftçi, yerli ve yabancı turistleri 'Şanlıurfa'ya Gel' sloganıyla davet etti.

Canlı yayın konuğu olduğu TGRT Haber kanalında Şanlıurfa'nın refah ve huzurun şehri olduğuna dikkat çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Halkımız günlük işlerinde refah ve huzur içerisinde yaşamaktadır. Şanlıurfa'nın konum gereği ve dünya mirası listesine girebilecek birçok değere sahip. 13 ilçemizde turizm, sanayi, üretim ve toprağın değerlendirilmesi konuşuluyor. Turizm ve kültür alanlarımızın gerçekten dini merkez alanlarımızın, sanatsal alanlarımızla birlikte gerçekten Şanlıurfa'mızın 12 bin yıllık bir geçmişe dayanması çok önemlidir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak turizme yönelik büyük projelere imza attıklarını dile getiren Çiftçi, "Şuanda da bir çok projemiz devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Şanlıurfa'da yapmış olduğu Türkiye'nin en büyük arkeolojik müzelerinden birisi Haleplibahçe'de yapıldı. Şanlıurfa'yı ziyaret edenlere ve Şanlıurfalılara hizmet veriyor" dedi.

ÇİFTÇİ: HERKESE 'ŞANLIURFA'YA GEL' DİYORUZ

Kent merkezinde ve ilçelerde yer alan tarihi ve doğal güzellikleri tek tek anlatan Çiftçi, "Bunun yanında yıllardır Şanlıurfa'ya kimlik veren Halil İbrahim Peygamberin makamı, Balıklıgöl, Ayn-ı Zeliha gölü ve peygamberlerimizin makamlarıyla Şanlıurfa ile özdeşleşmiştir. Eğitimin kültürün doğduğu yer Harran ilçemiz var. Gerçekten bir Efes kadar önemli ve değerli bir yeri olan Şuayip Şehrimiz var. Tarihi varlıkların sanatla ve mimarinin tarihle buluşmuş olduğu gerek Birecik ilçemiz gerekse Saklı Cennetimiz Halfeti'miz Şanlıurfa'da misafirlerini beklemektedir. Şanlıurfa kültürü mimarisi, sokakları ve yaşam şeklinin mimarisine yansımasıyla oluşan çarşı ve pazarları görülmeye değer" dedi.

Bütün dünya insanlarını Şanlıurfa'ya davet eden ve Şanlıurfa'nın kent olarak bir dünya mirası olduğunu kaydeden Çiftçi, "İsteğimiz tüm Türkiye'nin ve dünyanın bütün insanları Şanlıurfa'yı görsünler istiyoruz ve bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa bütün insanları bekliyor, Şanlıurfa'ya gel diyoruz. Şanlıurfa'nın bütün güzelliklerini bütün dünya insanlarıyla paylaşmaya hazırız" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Yerel Kültür Sanat Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title