Haberler

Çiftçi Emeklisinden Okula 1 Milyon 700 Bin TL Bağış

Denizli’de, 84 yaşındaki çiftçi emeklisi Mehmet Ali Uyanık, Merkezefendi ilçesine yapılacak olan Anadolu Lisesi için arsasını satarak 1 milyon 700 bin lira bağışladı.

Denizli'de, 84 yaşındaki çiftçi emeklisi Mehmet Ali Uyanık, Merkezefendi ilçesine yapılacak olan Anadolu Lisesi için arsasını satarak 1 milyon 700 bin lira bağışladı.

Denizli'de yaşayan 84 yaşındaki çiftçi emeklisi Mehmet Ali Uyanık, 1955 yılında Başkarcı Mahallesi'nde aldığı 12 dönümlük tarlanın, yasa gereği arsa olarak kabul edilmesinin ardından 6 dönümünü sattı. Uyanık, 6 dönümlük arsasını sattıktan sonra yıllardır kurduğu okul yaptırma hayalini gerçekleştirdi. Uyanık, yıllarca dişinden tırnağından arttırarak yaptığı birikimlerle aldığı arsanın satışından elde ettiği 1 milyon 700 bin TL'yi 24 derslik olarak yapılacak Anadolu Lisesi için törenle bağışladı. Toplam 4 bin 419 metrekare alana yapılacak olan okul 3 katlı olarak inşa edilecek, okulun ismi ise Naile-Mehmet Ali Uyanık Anadolu Lisesi olacak.

"Anadolu Lisesi yaptırmak içimde bir heyecan oluşturdu"

Denizli Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen bağış protokol törenine Vali Ahmet Altıparmak, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve hayırsever Mehmet Ali Uyanık, eşi kızı ve torunları katıldı.

Törende konuşan Uyanık, "55 sene önce eşimle birlikte zorluklarla kazandığımız paralarla bir tarla aldım. Bu zamana kadar tarlamı satmayı hiç düşünmedim. Ama şimdi zamanının geldiğini düşünerek sattım. Memleketimde ortaokul var. Anadolu Lisesi yaptırmak içimde bir heyecan oluşturdu. Ailem bana bu konuda destek verdi. Kimse karşı çıkmadı. Sizlerin aracılığınız ile bu içimdeki heyecanı gerçekleştiriyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Naile-Mehmet Ali Uyanık isminin verileceği Anadolu Lisesinin bağış töreninde Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Uyanık ve eşine teşekkür etti. Altıparmak, "Mehmet Ali Uyanık amcamızla bugün çok özel bir protokol imzalayacağız. Kendisi hayata atıldıktan sonra bir hayal kurmuş. Onun üzerine biriktirdiğini biraraya getirip bize 1 milyon 700 bin liralık bağışta bulunuyor. Kendisine destek veren ailesine de çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Herkese Allah nasip etsin. Çok zor bir kazancın semeresini bugün kendileri eğitime devrediyorlar. Allah sağlık versin" diye konuştu.

Öte yandan Naile Uyanık okuma yazma bilmediği için protokole parmak mühür bastı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Ali Uyanık Başkarcı Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title