Haberler

Cide'de Ekmek İsrafı Konulu Toplantı Yapıldı

Cide Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ekmek israfı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Cide Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ekmek israfı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Cide Halk Eğitim merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Cide Kaymakamı Yüksel Kara, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 81 köy muhtarı katıldı.

Ekmek israfının önlenmesi kampanyası kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Ersin Samıkıran tarafından ekmek israfının önlenmesi konulu bilgilendirme yapıldı.

Ekmek israfının önüne geçilmesine dikkat çeken Ziraat Mühendisi Ersin Samıkıran, yapılan araştırmalara göre ülke genelindeki fırınlarda ve kendi üretimlerini gerçekleştiren kurumlarda günde toplam 90,9 milyon adet ekmek üretildiğini ve bu ekmeklerin 3 milyon adetinin fırınlarda satılamadan israf edildiğini söyledi.

Lokanta ve oteller, personel ve öğrenci yemekhaneleri ile hanelerde israf edilen miktarlarla birlikte toplam ekmek israfının 250 gramlık standart ekmek üzerinden günlük 4,9 milyon adede ulaştığına işaret eden Samıkıran, bu miktarın büyük çoğunluğunun hayvan yemi olarak, geri kalanının da çöpe atılarak israf edildiğini kaydetti.

Samıkıran, şöyle devam etti: "Bir yıllık kampanya sonucunda; bu her iki tasarruf türünün milli ekonomimize katkısının günlük 7,8 milyon TL, yıllık ise 2,8 milyar TL olarak gerçekleşiyor. Tüketici alışkanlıklarında tersine bir değişim olmadığı sürece her yıl en az bu miktarda tasarruf sağlanmış olacak. 2013 yılı başından itibaren sürdürülen kampanya çalışmaları neticesinde, günlük ekmek israfında önemli sayılabilecek iyileşmeler sağlandı. 2012 yılında günlük ekmek üretiminin yüzde 5,9'u israf edilirken bu oran 2013'te yüzde 5,4'e düştü. Dolayısıyla günlük olarak 1 milyondan fazla ekmek tasarruf edilmiş ve toplam israf miktarı yaklaşık 5,9 milyon adetten 4,9 milyona indirilmiştir" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Cide Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title