Haberler

Çiçek, Zyber Halluli Yetimhanesi'ni Ziyaret Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yetimhane ziyareti detaylar, - Cemil Çiçek röpörtaj, - Gülten Çiçek röpörtaj, TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk'ta- Çiçek, Tiran'daki Zyber Halluli Yetimhanesi'ni ziyaret etti TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) toplantısına katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'ta Zyber Halluli Yetimhanesi'ni ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yetimhane ziyareti detaylar, - Cemil Çiçek röpörtaj, - Gülten Çiçek röpörtaj, TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk'ta- Çiçek, Tiran'daki Zyber Halluli Yetimhanesi'ni ziyaret etti TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) toplantısına katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'ta Zyber Halluli Yetimhanesi'ni ziyaret etti.Yetimhaneye bağışlanan aracın teslim törenine katılan Çiçek, burada yaptığı açıklamada, 48 çocuğun kaldığı yetimhanenin restorasyonunun Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yapıldığını, ayrıca TİKA'nın yetimhaneye eşya yardımında da bulunduğunu anımsattı.Arnavutluk'a daha önce yaptığı ziyarette, eşinin söz konusu yetimhaneyi ziyaret ettiğini ve bu ziyaret esnasında yetimhanenin bazı ihtiyaçlarının kendisine aktarıldığını anımsatan Çiçek, "Eşim de bunu kendisine bir görev bilerek, katkı olsun diye, Türkiye'ye geldiğinde kendi katkıları, hayırsever arkadaşlarımızın da katkılarıyla servis aracı ve ihtiyaçları aldı" diye konuştu.Çiçek, yetimhanedeki "güzel ve iyi" çocuklara herkesin ilgi göstermesi gerektiğini söyleyerek, "Türkiye, gerek Arnavutluk'ta gerek Balkanlar'da gerekse dünyanın her yerinde, TİKA aracılığıyla ya da başka türlü, bizim yaptığımız gibi, elinden geleni yapmaya çalışıyor. Milli gelire göre en fazla yardım yapan ülke Türkiye, bu da milletimizin özelliğidir. Milletimize teşekkür borçluyuz" diye konuştu.TBMM Başkanı Çiçek'in eşi Gülten Çiçek de böyle bir heyecanı çocuklarla birlikte yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Çok güzel bir duygu. Hiçbir karşılık beklenmeden yapılan bir yardım. Onun için çok mutluyum. İnşallah tüm dünyada bu tür güzel şeylere vesile oluruz" ifadesini kullandı.Zyber Hallulli Yetimhanesi Müdürü Zhaneta Beqiri ise yardımlarından dolayı TİKA'ya, Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür etti.Yetimhaneye en fazla yardımı yapan kuruluşun TİKA olduğunu söyleyen Beqiri, yetimhane için ne gerektiyse TİKA'nın bu konuda yardımcı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Çiçek Arnavutluk Türkiye Tiran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title