Haberler

Çiçek'ten 'Başkanlık Sistemi' Sorusuna Yanıt: Bir Şeyi Olduğundan Fazla Konuşmanın Faydası Olmaz

Tbmm'nin 24'üncü Dönem Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Başkanlık sistemiyle ilgili soru üzerine, "Bir şeyi olduğundan fazla konuşmanın faydası olmaz. Yarın meclis açılacak, yemin edilecek 26. dönem başlayacak, inşallah ülkemize hayırlı hizmetler için iyi bir dönem olsun, bunu temenni ediyoruz" dedi.

Tbmm'nin 24'üncü Dönem Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Başkanlık sistemiyle ilgili soru üzerine, "Bir şeyi olduğundan fazla konuşmanın faydası olmaz. Yarın meclis açılacak, yemin edilecek 26. dönem başlayacak, inşallah ülkemize hayırlı hizmetler için iyi bir dönem olsun, bunu temenni ediyoruz" dedi.

Seçmenlerine teşekkür ziyareti için Ankara'nın Kazan İlçesi'ne gelen, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü makamında ziyaret eden Cemil Çiçek'e Ak Parti İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, ilçeleri ve parti örgütlerini ziyaret ettiklerini, seçimde gösterdikleri çaba için teşekkür ettiklerini belirterek, "Milletimiz hakikaten büyük bir olgunluk gösterdi. Demokraside ulaştığımız merhaleyi tüm Dünya'ya ispat etme imkanı oldu" dedi.

Türkiye'de 1 Kasım seçiminin çok zor koşullar altında geçtiğini herkesin kabul etmesi gerektiğini belirten Çiçek, "Fransa'daki terör olayını tüm dünya büyük bir dehşetle izledi, izliyor. Şüphesiz terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Ama seçim sırasında Türkiye de bu acıları yaşadı. Terör ortamında bu seçimler gerçekleşti. Bu da tüm Dünya'nın takdir etmesi gereken bir husus ki, terör şartlarına rağmen Türkiye başarıyla 18'inci defa genel seçimi yapma imkanı buldu. Türkiye'yi değerlendiren, Türkiye demokrasisi ile ilgili rapor hazırlayanların, bunları açıkça görmeleri lazım. Bundan dolayı milletimize çok teşekkür ediyor, şükran duyuyoruz. Türkiye'nin iftiharı olan bir seçim gerçekleşmiş oldu. Şimdi sıra bizde" diye konuştu.

Antalya'da yapılan G-20 zirvesinin Türkiye'nin önemini göstermesi bakımından da önemli olduğunu belirten Cemil Çiçek, Türkiye'nin gelişmiş 20 ülkeden biri olduğunu ve zirveye ev sahipliği yaptığını ifade ederken, "Zirvenin mükemmeliyeti, katılım, Türkiye'nin önemini bir kez daha ortaya koydu. Doğrusu hükümetimiz de bu organizasyonu çok iyi yaptı, çok iyi gerçekleştirdi. Türkiye zaten son yıllarda çok büyük organizasyonlar yapabilecek kapasiteye sahip. Eminim ki şu ana kadar yapılan G-20 zirvelerinin de en mükemmeli Türkiye'de gerçekleşmiş oldu. Keşke Paris'teki terör olayı işin önemini gölgelememiş olsaydı. Buna rağmen inşallah tüm insanlığın hayrına güzel sonuçlar çıksın, onu temenni ediyoruz" dedi.

Çiçek, Türkiye'deki başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaları hatırlatan gazetecilere, bunun bugün için konuşulacak bir konu olmadığını ifade ederek, "Senelerdir konuşuluyor. Konu, konuşanlar aynı. Böyle olunca bir şeyi olduğundan fazla konuşmanın faydası olmaz. Şimdi yapılacak iş, yarın Meclis açılacak, yemin edilecek, 26'ncı dönem başlayacak. İnşallah ülkemize hayırlı hizmetler için iyi bir dönem olsun. Bunu temenni ediyoruz" dedi. - Kazanankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemil Çiçek Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title