Haberler

Çiçek Abbas'ın Minibüsü de Dokuma'da

Kepez Belediyesi, açıldığı 1961’deki görümüne yeniden kavuşturmak istediği Dokuma Fabrikası’nda açacağı müzelerle geçmişle gelecek arasında köprü kuracak.

Kepez Belediyesi, açıldığı 1961'deki görümüne yeniden kavuşturmak istediği Dokuma Fabrikası'nda açacağı müzelerle geçmişle gelecek arasında köprü kuracak. Klasik otomobil koleksiyonu müzesinde "devrim" otomobili ile birlikte "Çiçek Abbas" filmindeki kırmızı minibüs ve İstiklal Caddesi'nin sembolü nostaljik tramvay da sergilenecek.

238 dönümden oluşan Dokuma Şehir Parkı, adeta hem Antalya'nın hem de Türkiye'nin nostaljik hafızasının yaşatıldığı bir mekan olacak. Fabrikanın restore edileceği idare bina, Dokuma Fabrikası'nın hatıraların sergilendiği bir müze haline dönüştürülecek. İdari binada Dokuma arşivinin sergileneceği ve fabrikanın eski günlerinin anlatılacağı bir müze açılacak. Fabrika binasında ise üretim sürecinin mizansenlerle anlatıldığı bir müze oluşturulacak.

DEVRİM DOKUMA'DA

Başkan Hakan Tütüncü, bu müzelerin yanı sıra Dokuma Şehir Parkı'nda geçmişle gelecek arasında köprü kuracak olan klasik otomobil koleksiyonu müzesi de kuruyor. Başkan Tütüncü, müze için Rahmi Koç Müzesi'nde, Bursa Tofaş Anadolu Araba Müzesi'nde ve Haydar Aliyev Müzesi'nde sergilenen klasik otomobilleri incelemişti. İnceleme sonrasında Dokuma Şehir Parkı Klasik Otomobiller Koleksiyonu Müzesi'ne ilk otomobil olarak yüzde yüz yerli üretim olan "Devrim" yer aldı. 1961'de üretilen ilk yüzde yüz yerli yapım olan Devrim otomobilinin bire bir kopyası yapılarak müzede sergilenecek. Böylece Türkiye'nin sanayi hafızasına 1961'de giren Dokuma Fabrikası ve Devrim ile Antalya'da buluşmuş olacak.

"ÇİÇEK ABBAS"IN MİNİBÜSÜ DE GETİRİLDİ

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü'nün, klasik otomobiller müzesinde ikinci sürprizi ise Türk sinemasının klasikleri arasında yer alan "Çiçek Abbas" filmindeki kırmızı minibüs ile oldu. Sinan Çetin'in yönetmenliğini yaptığı ve baş rollerinde İlyas Salman, Şener Şen ve Pembe Mutlu'nun yer aldığı, 1982 yapımı filminde Çiçek Abbas'ın kullandığı kırmızı minibüste Dokuma'da sergilenecek. Minibüs, Antalya'ya getirildi.

NOSTALJİK TRAMVAY DA GELİYOR

Çiçek Abbas'tan sonra bir sürpriz daha yapan Başkan Tütüncü, İstanbul İstiklal Caddesi'nin simgesi haline gelen nostaljik tramvayı da Antalya'ya getiriyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye'nin kilometre taşlarında izler bırakan değerleri, Antalya'da, Dokuma'da buluşturacaklarını söyledi. Antalya'nın ve Türkiye'nin hatıralarında yer alan otomobilleri, ulaşım araçlarını gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla, Dokuma'da sergileyeceklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, "Böylece kent ve ülke kültürünün, hafızasının Dokuma'da yaşatılmasını amaçlıyoruz. Güzel bir otomobil koleksiyonuyla birlikte Dokuma'da böyle bir güzelliği hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Başkan Tütüncü, Dokuma Şehir Parkı'nı, Antalyalıların fikirleriyle yapacaklarının altını çizerek elinde klasik otomobil bulunanları, otomobil müzesine katkı yapmaya davet etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title