Haberler

Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh Açıklaması

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, Türkiye'nin Afrika'da barış ve kalkınmanın önemli bir ortağı olduğunu söyledi.

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, Türkiye'nin Afrika'da barış ve kalkınmanın önemli bir ortağı olduğunu söyledi.

Guelleh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı ve Türk halkı ile hükümetine destek mesajı verdi.

"Türkiye, Cibuti'nin ve genel olarak Afrika Boynuzu ülkelerinin stratejik ortağıdır" diyen Guelleh, Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu ve dünya barışının desteklenmesi için de önemli bir rol oynadığını belirtti. Guelleh, doğu Afrika ülkelerinin kalkınma ortaklarından olan Türkiye'nin terör örgütlerinin düzenlediği saldırıların üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunu vurguladı.

Cibuti'nin serbest ekonomi politikaları ve ekonomik açılımdan yana olduğunu belirten Guelleh ülkesinde Türkiye'nin yanı sıra Suudi Arabistan ve Çin'in yatırım yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Terör herkesi tehdit ediyor"

Yemen kriziyle ilgili değerlendirmede bulunan Guelleh, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği operasyona destek verdiklerini ifade ederek Suudi Arabistan'ın dünya barışı için ve özellikle Ortadoğu ve Afrika Boynuzu ülkelerinde yaşanan çatışmaların sona ermesi için yürüttüğü çalışmaları övdü.

Kızıldeniz bölgesinde terörün oluşturduğu tehdide değinen Guelleh, "Terör herkesi tehdit ediyor. Somali ve Yemen'deki krizleri kullanmaya çalışıyor" diye konuştu.

Guelleh, Somali'deki Şebab Hareketi'nin gerileyerek dağlık bölgelere sıkıştığını ifade etti ve Mogadişu hükümetinin istikrar yolunda önemli mesafe katettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Ömer Türkiye Afrika Cibuti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title