Haberler

    Chromebook İçin İlk Android Uygulamalar Geldi

    Kullanıcılara uygun fiyatlı bilgisayar alternatifi veren Chromebook dizüstülere Android uygulamaları çıkmaya başladı.

    Kullanıcılara uygun fiyatlı bilgisayar alternatifi veren Chromebook dizüstülere Android uygulamaları çıkmaya başladı.

    Google'ın Chrome internet tarayıcısından yol açıkarak üretilmiş pratik ve az kaynak isteyen işletim sistemi Chrome OS, bir süredir popüleritesini artırarak yeni ürünlerde yer almaya devam ediyor. Son olarak tek şarjla 13 saat çalışabilen Acer modelini ve HP'nin Chromebook ürünlerini gördük. şimdi sıra uygulama desteğine geldi.

    Zaten Google bir süredir Android uygulamalarını ucuz Chromebook dizüstü bilgisayarlarına getirmeye uğraşıyordu. Bunu gerçekleştirmek için üretilmiş "App Runtime for Chrome" sayesinde ilk uygulama örneklerini görmeye başladık. Chrome OS üzerinde artık Android bazlı Vine, Evernote, Duolingo ve Sight Words uygulamaları kullanılabiliyor.

    Android ve Chrome OS deneyimlerini birbirine yaklaştırmayı amaçlayan bu program sayesinde kullanıcılara Chromebook ürünlerini tercih etmek için yeni sebepler sunuluyor. Özellikle bu aralar ABD okullarında ucuz bir cihaz olarak tercih edilen Chromebook dizüstülere Duolingo ve Sight Words gibi eğitim programlarının gelmesi şaşırtıcı olmadı.

    Yeni uygulama haberlerini beklerken, Google bir anket ile kullanıcılarına hangi uygulamaları Chromebook ortamında görmek istediklerini sormayı da ihmal etmiyor. Eğer bir Chromebook kullanıcı iseniz veya bir Android programcısıysanız, bu linkteki formu doldurup fikrinizi iletebiirsiniz.

    Bu arada işlemci üreticisi Nvidia da, en hızlı ve en güncel Tegra işlemcisi K1 ile Chromebook segmentine adım atmış durumda, buraya tıklayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

    The post Chromebook İçin İlk Android Uygulamalar Geldi appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Google Chrome Acer Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title