Haberler

Chpli Selvitopu'na Kagiad'da Sıcak İlgi

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Genç İşadamları Derneği'ni (KAGİAD) ziyaret etti. Dernek yönetimi tarafından sıcak karşılanan Selvitopu, kenti "ben yaptım oldu" mantığıyla değil, tüm sivil toplum kuruşlarıyla birlikte yöneteceklerini söyledi ve çalışmalarında kentsel dönüşüme ve ilçenin ticari yaşamdaki can damarı mobilya sektörüne ağırlık vereceğini söyledi. KAGİAD yönetimi de Selvitopu'na "İnşallah sizinle Karabağlar'ın çehresi değişecek gibi gözüküyor. Bu kadar bilgi, birikim ve tecrübeye sahipsiniz. Dirayetli birisiniz. Başarmamak için hiçbir engel yok." sözleriyle sahip çıktı.

"Halka hizmet bilgi ve birikim işidir" sloganıyla yola çıkan ve belediyelerde 33 yıllık tecrübesiyle başarılı çalışmalara imza atan Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu, programlarını aralıksız sürdürüyor. Selvitopu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, Karabağlar belediye meclis üyesi adayları Mehmet Aydoğan ve Zakir Bel ile Konak belediye meclis üyesi adayı Hayrullah Sorkun birlikte KAGİAD yönetimini ziyaret etti.

KAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri tarafından sıcak karşılanan Selvitopu önce kendini tanıttı, ardından da başkan seçilmesi halinde Karabağlar için gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. CHP'li aday, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, mahalle muhtarları ve Karabağlar halkıyla kenti hep birlikte yöneteceklerini, herkesin görüş ve önerilerinin dikkate alınacağını söyledi. "Ben yaptım oldu" anlayışının yaşam felsefesiyle örtüşmediğini, bu anlayışa sahip olmadığını belirten Muhittin Selvitopu Karabağlar'ı modern, çağdaş bir yapıya kavuşturacaklarını ifade etti. Selvitopu ilçedeki ulaşım ve kentsel dönüşümde yaşanan sorunlara da değinerek şunları söyledi:

"Karabağlar gelişme potansiyeli yüksek bir ilçe. İlçemizi modern, çağdaş yapıya kavuşturacak projelerimizi hayata geçireceğiz. Çalışmalarımızda kentsel dönüşüme ve mobilya sektörüne ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Karabağlar gelişirse İzmir'i etkiler. Bu süreçte hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Kentsel dönüşümü Uzundere'deki 32 hektarlık alandan başlatacağız. Buralarda vatandaşlarımızla görüşmeler sürüyor ve uzlaşma oranı yüzde 60'lara ulaştı. Yüzde 80'lere geldiğinde bitmiş demektir. Kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak uygulayacağız. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyeceğiz. Komşuluk ilişkilerine zarar verecek bir anlayışın karşısındayız. Uzlaşıyı esas alıyoruz. Bakanlık ilçemizdeki 13 mahalleyi riskli alan ilan etti. Buralarda nasıl bir yöntem izleyecek bilemiyoruz. Bu programın gerçekleşme imkanı olduğunu düşünmüyoruz. Ayrıca alınacak kararlarda ve uygulamalarda yerel yönetimler dışlanmamalı. Kurumlar birlikte çalışmalı. Yine bu tür projelerde toplum aleyhine bir durum varsa karşı dururuz, yarar sağlarsa destek oluruz. Kentsel dönüşüm kapsamlı projedir. Kenti adeta yeniden yaratmaya benzer. Büyükşehirde görevliyken Bayraklı'da kentsel dönüşüme ilişkin bir çalışmayı başlattık. Bayraklı'nın sırtlarını kıyıya ulaştırma projesi söz konusu. Karabağlar'da da bunun gibi ayağı yere sağlam basan, hayali olmayan projeleri hayata geçireceğiz. Büyükşehirle iç içe olmak, birlikte çalışmak ve sinerjiyi buraya çekmek lazım. "

Başkan adayı Selvitopu ulaşımda yaşanan sorunların çözümü konusunda da bilgilendirmelerde bulundu ve Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Dostluk Bulvarı gibi bulvarlara ihtiyaç olduğunu ve bu yolların açılmasıyla birlikte de Karabağlar'da trafiğin nefes alacağını söyledi.

KAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dinçer de CHP'lilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Selvitopu'na övgü dolu sözlerle sahip çıktı. Dinçer, "Karabağlar İzmir'in en merkezi yeri. Her yere yakın ve her geçen gün de ciddi gelişim gösteriyor. Başarmamak için engel yok. Dirayetli birisiniz. Bu kadar bilgi, birikim ve tecrübeye sahipsiniz. Başarmamak için hiçbir engel yok. İnşallah sizinle Karabağlar'ın çehresi değişecek gibi gözüküyor." diye konuştu. KAGİAD yönetimi ayrıca, Selvitopu ve ekibine seçimlerde başarı dileklerinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydoğan Kayhan Ceyhan Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title