Haberler

Chpli Selvitopu: "Karabağlar'da Dikey-Yatay Ayrımı Kalkacak"

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu başkan seçilmesi halinde 5 yıl içinde ilçenin sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş bölgeleri (dikey) ile geri kalmış bölgeleri (yatay) arasındaki ayrımı ortadan kaldıracak, eşitliği sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu başkan seçilmesi halinde 5 yıl içinde ilçenin sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş bölgeleri (dikey) ile geri kalmış bölgeleri (yatay) arasındaki ayrımı ortadan kaldıracak, eşitliği sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Karabağlar'ın sınırlarının bir gecede sandık sonucuna göre belirlendiğini belirten Selvitopu, bunun yanlış bir yöntem olduğunu, hizmetin esas alınması gerektiğini ifade etti. Selvitopu ayrıca, havaaalanına, yeni fuar alanına ve çevre yoluna yakın olması gibi avantajları bulunan Karabağlar'ın doğru planlanması halinde gelişmemesi için hiçbir sebebin olmayacağını da vurguladı.

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu Karabağlar halkından her geçen gün daha da ilgi görüyor. Selvitopu günün büyük bir bölümünü soğuk havaya aldırış etmeden sokakta halkın içinde geçiriyor ve vatandaşın, esnafın sorunlarını dinliyor. CHP'li aday günün kalan kısmını da sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılara ayırıyor. 33 yıllık belediyecilik tecrübesine sahip olan, 30 yıla yakın Karabağlar ilçe sınırları içerisinde oturan ve bölgeyi çok iyi tanıyan Muhittin Selvitopu'nun bu özellikleri vatandaşlar tarafından büyük bir şans olarak değerlendiriliyor. İlçenin ciddi anlamda hizmete ihtiyacı olduğunu savunan başka partilere mensup bazı vatandaşlar da bu seçimlerde oyunu Selvitopu'ndan yana değerlendireceklerini vurguluyorlar.

Belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu, meclis üyesi adayları, gençlik kolları ve bir grup partiliyle birlikte Bozyaka Kilimcitepe'deki esnafı ziyaret etti, vatandaşların sorunlarını dinledi. Programı boyunca yolda karşılaştığı vatandaşlarla tanışma fırsatı bulan Selvitopu daha çok ulaşım, otopark sorunlarının yanı sıra üst geçit talebiyle karşılaştı. CHP'li aday İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı Dostluk Bulvarı gibi trafiği rahatlatacak projelerinin olduğunu ve Büyükşehir'le birlikte ortak bir çalışmaya imza atarak birkaç bulvarın daha ilçeye kazandırılacağı müjdesini verdi.

Başkan seçilmesi halinde Karabağlar'ı modern, çağdaş bir yapıya kavuşturacaklarını belirten Muhittin Selvitopu, 5 yıl içinde ilçenin sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş bölgeleri (dikey) ile geri kalmış bölgeleri (yatay) arasındaki ayrımı ortadan kaldıracak, eşitliği sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Selvitopu şöyle konuştu: "Ne yazık ki seçim kaygısıyla Karabağlar'ın sınırlarını bir gecede sandık sonucuna göre belirlediler. Kesinlikle yanlış yaptılar. Bu kenti yönetenlere, halka, hiç kimseye sormadan, masa başında haritayı önlerine koydular ve kararı öyle verdiler. İlçemiz sınırları içerisinde Hatay, Üçkuyular, Mimkent gibi dikey olarak adlandırılan ve sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş bölgeler var. Yine Uzundere, Eskiizmir, Bozyaka gibi bu bölgelere nazaran daha geri kalmış, yatay olarak adlandırılan bölgeler var. Başkan seçilirsem 5 yıl içerisinde ilçemizde yatay-dikey ayrımını ortadan kaldıracak projeleri hayata geçireceğim. Havaaalanına, yeni fuar alanına ve çevre yoluna yakın olması gibi avantajları bulunan Karabağlar doğru planlanırsa gelişmemesi için hiçbir sebep yok. Halkın özlediği, hayal ettiği projeleri yine halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarla birlikte hayata geçireceğiz."

Bölgeler arasındaki eşitsizliği giderecek projelerin başında kentsel dönüşümün geldiğini vurgulayan Muhittin Selvitopu, Karabağlar'da bu konuda 3 bölgede çalışma olduğunu hatırlattı ve şu bilgileri verdi: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilçemizdeki 13 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanı riskli alan ilan etti. Bu bölgede 17 bin bina ve 150 bin nüfus var. 6306 Sayılı yasaya göre alınan bu karara ilişkin bakanlığın tespit çalışması oldu ancak proje ortaya çıkmadı. Anayasa Mahkemesi de söz konusu yasanın bazı maddelerini iptal etti. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bakanlığın ortaya koyacağı proje halkın hak ve hukukunu koruyorsa, halkın yararınaysa bunu destekleriz. Şayet halka zarar verecek durumda olursa da karşısında dururuz. Bu projenin dışında 190 hektarlık alanda ticari kullanımların yoğun olduğu, konutun az olduğu bölgede kentsel dönüşüm çalışması düşünülüyor. Ayrıca Uzundere'de 32 hektarlık alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve uzlaşma oranının yüzde 60'lara ulaştığı bir çalışma var. Biz kentsel dönüşümde yerel yönetimlerin devre dışı bırakıldığı uygulamalara kesinlikle karşıyız. Kentsel dönüşüm popülist politikalara kurban edilmemeli." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Selvitopu Karabağlar Uzundere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title