Haberler

Chpli Pektaş: "Halkın Başkanı Olacağım"

İzmir’in en köklü amatör spor kulüplerinden biri olan Atilla Spor’un yeni dernek binasının açılışa katılan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, “Ben halkın avukatıyım, şimdi halkın Başkanı olmaya geliyorum” diyerek 30 Mart yerel seçimlerine yönelik iddiasını ortaya koydu.

İzmir'in en köklü amatör spor kulüplerinden biri olan Atilla Spor'un yeni dernek binasının açılışa katılan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, "Ben halkın avukatıyım, şimdi halkın Başkanı olmaya geliyorum" diyerek 30 Mart yerel seçimlerine yönelik iddiasını ortaya koydu. AKP'nin adaylarının sokakta gezemediği için işbirlikçiler üzerinden karalamalar içine girdiğini savunan Pekdaş, "DSP'ye geçenler, yalanlarla İzmirlileri, Konaklıları kandıracağını sanıyor. Oysa İzmirliler AKP'nin yalanlarına kanmadı ki, O'nun yalanlarına kansın" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, İzmir'in en eski ve en başarılı amatör spor kulüplerinden Atilla Spor Kulübü'nün yeni dernek binasının açılışına katıldı. Atilla Mahallesi'ndeki Osman Öksüz Parkı'nın hemen karşısında hizmete giren dernek binası için düzenlenen açılış töreni oldukça görkemli geçti. Mahalle sakinlerinin adeta bağırlarına bastığı CHP Adayı Pekdaş, davul zurna eşliğinde zeybek oynayan Efeler tarafından karşılandı. Pekdaş, bir ara Efelerle karşılıklı zeybek oynamayı da ihmal etmedi. Mahalle sakinlerinin yaptırdığı ve üzerinde, "İzmir'in en başarılı amatör spor kulübü Sema Pekdaş'a başarılar diler", "Kırk yıllık emek, hak, vicdan ve adalet… Atilla Spor sahası Atilla Spor'undur", "Rozette değil, yürekte Atatürkçü. Çağdaş Türk Kadını Sema Pekdaş" ile "Haramilerin saltanatını yıkacağız" yazan afişler dikkat çekti.

"YALANLARLA KİMSEYİ KANDIRAMAZLAR"

Atilla Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf Bayar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Pekdaş, açılış öncesi yaptığı konuşmada 30 Mart yerel seçimlerinin önemine değindi. "Bu seçim AKP iktidarına devam ya da tamam diyeceğimiz seçim olacak" diyen Pekdaş şöyle konuştu:

"İzmir'e gavur diyenler, sümüklü diyenler, faşist diyenler şimdi spekülasyonlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Kendilerinin sokağa çıkmaya yüzü olmadığı için işbirlikçi kullanıyorlar. DSP'ye geçenler yalanlarla İzmirlileri, Konaklıları kandıracağını sanıyor. Oysa İzmirliler AKP'nin yalanlarına kanmadı ki, O'nun yalanlarına kansın. Ben yıllarca halkın avukatı oldum, şimdi halkın Başkanı olmaya geliyorum. O ise kendini her fırsatta kendisine doktor diye hitap edilmesini istiyordu. Kalkmış şimdi halkın avukat olmaya çalışıyor. Kimseyi kandırmaya kalkmasın. AKP ve onun işbirlikçileri 30 Mart'ta halktan cevabını alacak. Kimsenin gücü bizi yenmeye yetmeyecek."

AMATÖRE DESTEK ŞART

Konuşmaların ardından dernek binasının açılış kurdelesini kesen Pekdaş, Kulüp Başkanı Mehmet Yusuf Bayar'la birlikte 64 yıllık geçmişe sahip kulübün yeni dernek binasını gezerek, Atilla Spor'un tarihi hakkında bilgi aldı. Konak'ta amatör spor kulüplerinin desteklenmesi için her türlü desteği vereceklerini söyleyen Pekdaş'a günün anısına 35 sırt numaralı Atilla Spor forması hediye edildi. Atilla Spor Kulüp Başkanı Bayar, 2012 yılında Konak Belediyesi tarafından el konulan sahalarının yeniden kendilerine verilmesini istedi.

SORUNU YERİNDE İNCELEDİ

Mülkiyeti Konak Belediyesi'ne geçen tesisle ilgili yaşanan sıkıntıyı öğrenen Pekdaş, kulüp yöneticileriyle birlikte tesise giderek incelemelerde bulundu. Sözleşmesi sona erince, yıllardır kullandıkları tesisi Konak Belediyesi'nin ellerinden aldığını söyleyen Kulüp Başkanı Bayar, "Belediye Başkanı Hakan Tartan'a gidip sorunu anlattık ama hiçbir şey yapmadı. Tahliye sonrası, kulübümüz antrenörlerine dahi ödeme yapamaz hale geldi. Birçok aile mağdur oldu. Sporcularımız spor alanlarını kaybetti. Burası Atilla Spor Tesisleri! Burası, Atilla Mahallesi, Konak Mahallesi değil. Atilla Spor'u kendi mahallesinden atmak yanlış olduğunu Hakan Tartan'a söyledik. Biz onu oylarımızla bakan seçtik, o bizi unuttu" dedi. Kulübün Fahri Başkanı Dr. Saadettin Yağdıran da, Atilla Mahallesi'nde oturan vatandaşların hibe ettiği araziler üzerine kurulan ve yıllardır Atilla Spor Kulübü tarafından kullanılan tesisin mülkiyetinin yeniden kendilerine verilmesini istedi. 200 bin liralık yatırımla modern bir halısaha kazandırdıkları tesis için Belediye'nin istediği kirayı her ay düzenli ödediklerini dile getiren Yağdıran, Pekdaş'tan mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Konuyu yakından takip edeceğinin sözünü veren Pekdaş da, Belediye Başkanı olduğu zaman sorunu detaylı bir şekilde ele alacaklarını, Atilla Mahallesi sakinlerinin hakkı olanı geri vereceklerini söyledi. Pekdaş, daha sonra Atilla Mahallesi'ndeki esnafı gezdi, çarşıda vatandaşlarla sohbet etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Sema Pekdaş İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title