Haberler

CHP Yunusemre İlçe Kongresi

CHP Yunusemre İlçe Teşkilatının 1. olağan kongresinde eski CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i eleştirirken, Özel ise eleştirilere yanıt verdi. Yapılan seçimle CHP Yunusemre İlçe Teşkilat Başkanlığına Kubilay Koç seçildi.

CHP Manisa Yunusemre İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi Hayal Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Hamdi Görgülü, Kemal Esenkaya ve Kubilay Koç olmak üzere üç adayın yarıştığı kongrede Hamdi Görgülü 46, Kemal Esenkaya 81, Kubilay Koç ise 181 oy aldı. 311 delegenin oy kullandığı seçimde 3 oy ise geçersiz sayıldı. Kongrede listelerin hazırlandığı sırada konuşma yapan CHP Eski Manisa Milletvekili Hasan Ören, delege seçimi olmadan ilçe başkan adaylarını bütün üyelerin seçmeleri gerektiğini söyledi. Ören, "Kesinlikle tüzük değişmeli, parti meclisi, MYK üyeleri asla ve asla bu makamlara geliyorsa hepsi ön seçime girmeli atamayla buralara gelmemeli. Delege seçimleriyle ilgili yeniden tüzüğü düzenleyip, delege seçimlerini kaldırmalıyız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i eleştiren Ören, Özel'i partiyi dizayn etmekle suçladı. Ören konuşmasında kongre çalışmaları kapsamında kendisinin ve CHP Eski Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün çalışma dışı tutulduğunu iddia etti. Ören, "İl başkanlığında yapılan 17 ilçeye 9 aday arkadaşımızla program yapıldı. Peki Hasan Ören konuşmasını mı bilmiyor? Hasan Ören'in katkısı olmaz mı? Yoksa Gençlik Kolları Başkanı'nın dediği gibi 'Dinozorlar' sınıfındayız, temizleme görevi kendisine mi verilmiş? Eğer temizleme görevi kendisine verilecekse burada temizlenecek çok insan var. Siz etik buluyor musunuz kendi milletvekilinizi AKP'li İl Genel Meclis Başkanı'na 'çalışmıyor diye ispiyonlamayı. Kendinize hak sayıyor musunuz?" dedi.

"İSİM İSTİYORUM"

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in 5 Ekim 2015 günü yaptığı basın açıklamasında il yönetiminin de yaşanan istifalar nedeniyle kendisine yöneltilen suçlamalara verdiği cevapta söylediği, "Benimle ilgili ifadeler kullananlar hakkında bir cevap verecek olsam vatandaşlarımızın yüzüne bakacak halleri kalmaz" sözleri üzerinden eleştirilerine devam eden Ören, "Sayın vekilim 6 yıl oldu bu partiye geleli. Kadri Kocabaş'ın rahatsızlığında 2009'da kayıtlı olmadığın bu partiye geldin. Şimdi bana söyle; 6 yılda bu partide siyaset yapan arkadaşlarımızın hangisi eğer söyler iseniz sosyal çevresinin dahi yüzüne bakamayacak ayıplı bir durum içerisine girmiştir. İsim istiyorum. Bu partide hangi makama gelirseniz gelin, kendi arkadaşlarınıza kendi yöneticilerinize böyle bir sözü söyleme hakkınız yoktur" diye konuştu.

"BÖYLESİNE BİR NİFAK TOHUMU SOKULMADI"

Eleştirilerine devam eden Ören şöyle konuştu:

"Sayın Özgür Özel'le dibe çakılarak kaybettik. 2011 seçimlerinde ön seçim yaptık Sayın Özgür Özel kontenjandan girdi ve bu gün dahi ulaşamadığımız 2011'de Manisa'da en yüksek oy aldık. Arkasından yerel seçimler yani Bütün Şehir seçimleri geldi. Bütün Şehir seçimlerinde de Sayın Özgür Özel'i Belediye Başkan Adayı yaptık. Sonuç yine hüsran. 6 yıllık siyasi yaşamında kendi ilinde hiçbir siyasi başarısı olmayan bir arkadaşımız hala daha hırsını aklının önüne almış. Partinin içerisinde genç yaşlı kavgasından ne medet umuyorsunuz. Gençlik kollarından bu yana geliyoruz. Bu partinin içerisinde böyle bir kavga böylesine bir nifak tohumu sokulmadı."

ÖZEL ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Ören'in konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, eleştirilere cevap verdi. Özel, CHP'ye zarar verecek çok fazla söz söylendiğini ve sükut ikrardan gelir denilerek tahrik edildiğini söyledi. Hasan Ören'in daha önce hiçbir eleştirisel açıklamada bulunmadığı söylemlerine değinen Özel, "Bir partinin grup başkanvekiline, 'seçimden önce eleştirmedim, seçimden sonra eleştirmedim, burada eleştirmeyeceğim de nerede eleştireceğim' derseniz, o da çıkar size bütün tarih dilimlerinde, internet sitelerinde, televizyonlarda, gazetelerde çarşaf çarşaf yaptığınız bu eleştirilerin hepsini gösterirse o zaman bir sıkıntı olur. Ben asla her söylenene cevap vermeyeceğim" diye yanıtladı. Özel, eleştirilere yönelik yaptığı cevap konuşmasında, "Yüzüne bakamazlar işine gelince. Bu konuda hassasiyet içerisinde olduğunuzu öğrendiğim an telefon açtım. Size de söyledim. Kast ettiğim size değil dedim. Televizyona çıktım orada da maksadını aşan bir beyan olduğunu söyledim. Çünkü siyaseten yani sadece mahallelerindeki partililerin de yüzüne bakamazlar" dedi.

Partide yaş kavgasına müsaade etmeyeceğini vurgulayan Özel, "Özgür Özel'i Özgür Özel yapan Soma'dır diyorsanız; baş üstüne Hasan abi siz takdir ettiniz. Ben Cumhuriyet Halk Partili bir millet vekili olarak size çok net olarak şunu söylüyorum; bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öyle 50 yaş değil onu benim siyaseti bıraktığım gün gelir burada karşılıklı tartışırız. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin bundan sonra dinamizmi yakalayacak kadrolarla çalışması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Özel konuşmasının sonunda Ören'e başka bir zaman basın olmadan bu konuların karşılıklı olarak tartışılacağını ve kendisinin Ören tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından olağan genel kurulda oy kullanma işlemine geçildi. Delegelerin kullandığı oyların sayımı sonrasında CHP Yunusemre İlçe Teşkilat Başkanı 181 oy ile Kubilay Koç seçildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Ören Özgür Özel Yunusemre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title