Haberler

CHP Yöneticisinin Milletvekili Purçu'yu Hedef Aldığı İddiası

CHP İzmir İl Başkanlığı, "ilçe başkanları toplantısında CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'ya yönelik söylendiği" iddia edilen sözlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı, "ilçe başkanları toplantısında CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'ya yönelik söylendiği" iddia edilen sözlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

İl Başkanı Bedri Serter imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, bazı ulusal ve yerel medya organları ve internet haber sitelerinde, 14 Eylül Pazartesi günü CHP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan ilçe başkanları toplantısında bir il yöneticisinin Özcan Purçu'yu hedef alarak "Yeterince çalışmadı ve roman vatandaşlarımızın oyunu alamadık" şeklinde bir açıklama yaptığını iddia eden haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Bu haberin kaynağının bilinmediği ve gerçekle hiçbir ilgisi olmadığı belirtilen açıklamada, "Bu haber, hem il yönetiminde hem de parti kamuoyunda üzüntü ve sıkıntı yaratmıştır. Adı geçen il yöneticimiz 7 Haziran genel seçimleri ile ilgili görüşlerini aktarırken, örneğin 'Çeşme'de Roman yurttaşlardan, Konak'ta Kürt yurttaşlardan, sair ilçede sair etnik kökene mensup yurttaşlardan beklediğimiz oyu alamadık. Bunun nedenlerini araştırıp oylarımızı artırmanın yollarını bulmalıyız' gibi ifadeler kullanmıştır. İfadeden de anlaşıldığı gibi hiçbir milletvekilimiz hedef alınmamıştır. CHP İzmir İl Yönetimi olarak birilerini eleştirmek yerine 1 Kasım genel seçimlerinde partimizin oyunu ve milletvekili sayısını nasıl artıracağımızı düşündüğümüzü ve bu doğrultuda çalıştığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Bedri Serter Özcan Purçu Eylül İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title