Haberler

CHP'ye Oy Arttırma Taktiği Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'tek adam' söylemlerinde bulunan CHP'li yöneticilere, "CHP gibi kurumsal bir partiye de 2 tane genel başkan yap. Nasıl olsa HDP bunu yapıyor. Sen de HDP gibi yap, belki oyların yüzde 25'ten 2 genel başkanla yüzde 30'a çıkar" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, referandum süreci için geldiği Samsun'da ilk olarak Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda oda üyeleriyle bir araya geldikten sonra, Samsun Balkan Dernekleri toplantısına katıldı. Gündem hakkında konuşan Bakan Müzzinoğlu, oyları yüzde 25 bandında gezinen CHP'ye ironik bir şekilde oy arttırma taktiği verdi.

"ATATÜRK'ÜN GÖLGESİNE YAN GELİP YATARAK ATATÜRKÇÜLÜK OLMAZ"

CHP'li yöneticilerin her şey den korktuğunu belirten Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Ben bazen CHP'li arkadaşlarıma üzülerek 'Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatarak Atatürkçülük olmaz' diyorum. Atatürk'ten geçinerek Atatürkçülük olmaz. Milleten korkarak Cumhur ve Cumhuriyet olmaz. Cumhur güçlüyse Cumhuriyette güçlüdür. Bizim medeniyet anlayışımızın özünde 'insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yüceltsin' der. Cumhuru yüceltmeden Cumhuriyeti yüceltebilir miyiz? Cumhur Almanlarla yarışabilir bir cumhur, cumhur Hollandalılarla yarışabilir bir cumhur, cumhur saygın, onurlu, geleceğine umutla ve güvenle bakabilen bir cumhur olmalıdır. Cumhurdan korkarak Cumhuriyet güçlenmez. Tam aksine, cumhura inanarak, güvenerek, geleceğe yönelik hayallerin öncülüğünü yaparak ve onun özgüveninin arttırarak cumhuriyet güçlenir. Bu anlamda, son 30 yıldır ne yazık ki CHP, halktan, cumhurdan korkuyor. Cumhurdan korktuğu için cumhuru korkutmaya başlıyor. Rahmetli Atatürk'ün vicdanında veya hayatında korku diye bir cümle var mı? Milletten korkmak diye bir cümle var mı? İstiklal Marşımız 'Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' diye başlar. Ama CHP yönetimi şimdi 'şundan korkun, hükümet elden gidiyor korkun, Atatürkçülük, laiklik elden gidiyor, korkun' diyor. Niye korkacağız. Bu salonda laiklik elden gidiyor mu? Laiklik, cumhur, cumhurun asli unsurları var mı? Cumhuriyet bu salonla güçlenir mi? Korkma bu salonlardan, bu güzel insanlardan. Bu milletin mayası sağlam, temiz. Bu milletin geçmişinden getirdiği ve geleceğe yönelik büyük hayalleri ve hedefleri var. O nedenle halktan, cumhurdan korkarak Cumhuriyet güçlenmez. Bunu anlayın" dedi.

"SEN DE HDP GİBİ YAP, BELKİ OYLARIN YÜZDE 25'TEN 2 GENEL BAŞKANLA YÜZDE 30'A ÇIKAR"

Tek adam söylemleri yüzünden CHP'ye öneride bulunan Bakan Müezzinoğlu, CHP'ye HDP'nin eş genel başkanlık sisteminden örnek vererek, şunları söyledi:

"Bu sistem milletin yüzde 50'sinden fazlasının destek verdiği bir sistem. Millet adına güçlü ve milli iradeyi merkeze alan bir sisteme nasıl karşı çıkarsın? Nasıl tek adamlık dersin. En az 30 milyon vicdanın orada yetki verdiği sonra da hesap sorduğu bir yapıya nasıl tek adam dersin. Tek adam diye bir eleştiri yapacaksan, o zaman CHP gibi kurumsal bir partiye de 2 tane genel başkan yap. Nasıl olsa HDP bunu yapıyor. Sen de HDP gibi yap, belki oyların yüzde 25'ten 2 genel başkanla yüzde 30'a çıkar. Şayet bunda fayda varsa önce bir bunu uygula da gör bakalım faydası var mı? Mahallenin muhtarı tek olur. Belediye başkanı tek olur. Cumhurun başkanı da tek olur. Ama halktan korktuğu için, halkla beraber yürüyemediği için istiyor ki parçalı yapılar olsun. Parçalı yapılar, bu millete ikide bir bedel ödetsin. Son 60 yıldır çok büyük bedeller ödedik. Yoksa bir 1945'te yerle bir olmuş Almaya ile bugün niye yarış yapamadığımızı bir sormak lazım. 1945'te 2. Dünya Harbi'nden çıkmış bir Almanya, 1960'da bizim alın terimizi sömürüyor, bizden gencecik insanlarımızı fabrikalarına götürerek o akıl teriyle bizim alın terimizi sömürüyor. Bu millet Almanlar, Hollandalılar kadar akıllı değil mi? Bu milletin asaleti, çalışkanlığı Almanlardan geri mi? Neden bu millete sıradan bir millet muamelesi yapıyorsun? Dolayısıyla millet olarak yeniden o büyük hedeflere yürüyecek yolculuğa hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Bundan sonra artık ipinin ucunun millette olduğu bir sistemi 16 Nisan'da hep birlikte şekillendireceğiz."

Toplantıya ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Bakan Müezzinoğlu toplantının ardından uçakla Samsundan ayrıldı.

(Erdi Demür/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu AK Parti Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title