Haberler

CHP'ye Ak Parti, DSP ve Sp'den Bayram Ziyareti

AK Parti, DSP ve SP heyetleri Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP'yi ziyaret etti.

AK Parti, DSP ve SP heyetleri Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP'yi ziyaret etti. AK Parti ziyareti esnasında Gezip Parkı, demokrasi ve özgürlükler üzerinde duruldu.

Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kadın Kolları MYK üyesi Filiz Kozan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Üzeyir Arda Ener'den oluşan AK Parti heyetini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile Parti Meclisi üyeleri Ekrem Kerem Oktay ve Seynur Yıldırım karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve heyetin bayramını kutlayan Oran, bayramların toplum için huzurlu bir ortam sağladığına dikkat çekerken dini günlerde siyaset yapılmaması gerektiğini kendilerinin parti olarak bu duruma özen gösterdiklerini de söyledi.

İşler de Ramazan Bayramının hayırlı olması, birlik ve beraberliği pekiştirmesi temennisinde bulundu. CHP'ye girişlerinde asılı bir afişte "Biz, siz, onlar yok. Türkiye var" yazdığına işaret İşler, "Çok hoşuma gitti bu yazı. Bunlar kaynaştırıcı sözler, içlerinin de mutlaka doldurulması gerek" dedi.

-"ÜSLUBUMUZDA DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"-

Siyaset kurumunun ayrıştırıcı olmaması gerektiğini vurgulayan İşler, "Milletimiz Meclis'te ara sıra yaşanan sert tartışmaların olduğu görüntüleri görüyor ve siyasetçileri sürekli kavga ediyor zannediyor. Bu görüntünün mutlaka kırılması lazım. Üslubumuzda daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından daha önce açıklanan 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgesine atıfta bulunan Oran, Hükümetin de bir demokrasi paketi hazırladığını bildiklerini belirterek, paketle ilgili çalışmaları sordu.

Konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün bazı açıklamalarda bulunduğunu anımsatan İşler, paketle ilgili çalışmaların ise Eylül ayında tamamlanacağını umduğunu söyledi.

İktidarları döneminde özgürlükler konusunda önemli aşama kaydettiklerini belirten İşler, "Biz her zaman özgürlüklerin artırılması, demokrasinin daha ileri götürülmesinden yanayız" derken, Gezi Parkı olaylarını ve burada öne çıkan talepleri dile getiren Oran ise Türkiye'nin özgürlükler ve demokrasi konusunda sıkıntılar yaşadığını savundu.

Hem iktidar hem de anamuhalefet partisinin toplumdan gelen talepleri göz önünde bulundurarak pakete gerekli katkıyı sunması gerektiğini vurgulayan Oran, kendilerinin bu katkıyı sunmaya her zaman hazır olduğunu anlattı. Oran, partilerinin 17 maddelik demokrasi ve özgürlük bildirisinin de bu paketin içerisinde yer almasını istediklerini söyledi.

-"GENEL BAŞKANLARIMIZ DA KEŞKE BİR ARAYA GELSE"-

İşler ve Oran arasında geçen konuşma sonrasında söz olan CHP PM üyesi Ekrem Kerem Oktay ise iki heyet arasında çok medeni bir sohbet yaşandığını ve bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

"Gezi ruhu da bunu istiyor"diyen Oktay, "Genel Başkanlarımız da keşke bir araya gelse" ifadelerini kullandı. İki genel başkanın zaman zaman bir araya geldiğini söyleyen İşler ise "Umarım tekrar buluşurlar" dedi.

-DSP VE SAADET PARTİSİ'NDEN ZİYARET-

CHP'ye Genel Başkan Yardımcısı Necati Utkan başkanlığındaki DSP heyeti de ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında ise Oran, iki partinin birlikte hareket ederek, sosyal demokrasiye katkı sunması gerektiğini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman başkanlığındaki Saadet Partisi heyetinin gerçekleştirdiği ziyareti sırasında dış politika ağırlıklı olarak konuşulurken, Yalman, hükümetin dış politikasını eleştirdi ve bu politikalar geliştirilirken sebep sonuç ilişkisinin iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Ramazan Bayramı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title