Haberler

CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: "CHP her zaman fikirlerini özgürce ifade eden üyelerden oluşur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "CHP her zaman fikirlerini özgürce ifade eden üyelerden oluşur. Adaylık noktasında arkadaşlarımız fikirlerini söylemiş olabilirler ama CHP olarak bu yolda adayımızın arkasındayız ve dimdik de duracağız" dedi.

Toprak, partisinin grup toplantısına gelişi sırasında gazetecilerin, "CHP ve MHP'nin çatı adaylığı için Ekmeleddin İhsanoğlu önerisine" yönelik sorularını yanıtladı.

Toprak, "CHP'de adaydan sonra çatlak oldu mu?" yönündeki soru üzerine, "CHP'de çatlak olacağını sanmıyorum. CHP her zaman fikirlerini özgürce ifade eden üyelerden oluşur. Adaylık noktasında arkadaşlarımız fikirlerini söylemiş olabilirler ama CHP olarak bu yolda adayımızın arkasındayız ve dimdik de duracağız" diye konuştu.

Bazı milletvekillerinin Deniz Baykal etrafında birleşeceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise Toprak, "Ben böyle bir kenetlenme görmüyorum. Arkadaşlarımızın bazıları daha adayı tanımıyor. O noktada fikirleri olabilir ama ileriki günlerde tanıdıkça, sıkı sıkıya adayımızın arkasında, Türkiye'nin adayının arkasında olacaklarına inanıyorum" yanıtını verdi.

Sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine ise Toprak, adaylık başvurusunun 29'unda başladığını ve başvurunun o zaman yapılacağını hatırlattı. Toprak, şunları kaydetti:

"Gönül ister ki parlamentoda temsil edilmeyen partilerde bu sürece katılsınlar. Çünkü anaya onların bir aday belirleme sürecine engel olmakta, ama biz CHP olarak onların bu çatı altında olmasını isteriz. Toplumun büyük uzlaşının bir adayı olarak bu adayı görmek istiyoruz. Bu aday toplumun her kesimini kucaklayan, bölünmeyi değil, birleşmeyi, sevgisizliği değil sevgiyi egemen kılacak bir aday olacağına inanıyorum. Bu konuda toplumun sağ duyusuna güveniyorum. Güçlü bir şekilde de Türk halkı gereğini yapacaktır."

-"Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir önerisiydi"

"Liderler de miting meydanlarına adayla çıkacak mı?" sorusu üzerine Toprak, "Sanmıyorum" dedi.

"Bugün haberler çıktı, Sayın Bahçeli'nin önerisi olduğu yönünde, doğru mu?" denmesi üzerine ise Toprak, "Sanıyorum dün herkes gördü, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir önerisiydi" değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de Türkiye'nin büyük bir sosyolojik değişimden geçtiğini savundu.

Pavey, "Partimizin bu ortak aday konusundaki uzlaşısını, sosyolojik bir çaba olarak değerlendiriyorum. Büyük bir fedakarlıkta bulunuldu. Şimdi fedakarlığın karşılığını bekliyoruz" dedi.

Şafak Pavey, şunları söyledi:

"Ben mesela, ortak adayın, temel hak ve hürriyetler açısından, evrensel mi yoksa mezhepsel mi bir bakışı olduğunu çok merak ediyorum. Bu konuda kendisinin görüşlerini anlatmak, kendi sorumluluğunda. Özellikle mesela, Müslüman olmayan vatandaşlar, Alevi vatandaşlarımızla ilgili temel hak ve hürriyetler açısından, inanç özgürlüğü açısından bakışlarını merak ediyorum. Bu konuda görüşlerini bekleyeceğiz."

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, iki gün konuşmama kararı aldığını söylerken, görüşlerini dün dile getirdiğini belirten CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin ise bir soru üzerine parti içinde farklı sesler çıkabileceğini bunun normal olduğunu kaydetti. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise adayın hayırlı olması temennisinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title