Haberler

CHP üyesi olan Bekaroğlu: "Bana sağcı diyenin alnını karışlarım" -

BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP üyesi olan Mehmet Bekaroğlu, "Bana bu Türkiye'de hiçkimse sağcı diyemez. Bana sağcı diyenin alnını karışlarım. Ben sağcı falan değilim" dedi.

Bekaroğlu, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nın yapıldığı ATO Congresium'da üyeliğine ilişkin soruları yanıtladı.

"Öncelikli olarak bakacağım. Nasıl bir pozisyon, nasıl bir kürsü veriliyor. Ona uygun bir şekilde siyaset yapacağım. Şimdiye kadar ne yapıyorsam, yine aynı şeyleri yapacağım" diyen Bekaroğlu, "Ben kimliğimi, düşüncelerimi falan değiştirmedim" ifadesini kullandı.

Bekaroğlu, şöyle devam etti:

"CHP bana benzedi de onun için geldim demiyorum. Ben Sayın Kılıçdaroğlu ile oturdum, konuştum, düşüncelerimi anlattım. Kendisi ne yapmak istediğini söyledi. Bugün de zaten kongrede yapmış olduğu konuşmada bunu ifade ettiler. Bu doğrultuda, yeni bir dönem başlıyor CHP'de. Bu dönemde ben de siyaset yapacağım. Kendimi ifade edeceğim, parti çalışmalarına katılacağım. Bu partinin değişik konularla ilgili proje üretmesine katkı sağlayacağım."

CHP'nin "sağa kaydığı" yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Bekaroğlu, "Benimle sembolleşmiyor. Bana bu Türkiye'de hiçkimse sağcı diyemez. Bana sağcı diyenin alnını karışlarım. Ben sağcı falan değilim" dedi.

Bekaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Evrensel olarak sağ demek; sermayeden, güçlüden, statükodan yana demek. Ben bunlara tavır koymuş, bunu için bedel ödemiş bir adamım. Ama Türkiye'de maalesef, yanlış bir algıdır, kötü bir algıdır ve Türkiye'nin başına gelen en kötü şeydir. Sağ; din, dindar, cennete giden insanlar falan olarak algılanır. Solsa dinsiz, gavur...Böyle algılanır. Bu yanlıştır. Bu komünizm ile mücadele dönemlerinden kalma, yeşil kuşak dönemlerinden kalma bir algıdır. Türkiye'nin başına gelmiş en büyük beladır. Bunu yıkmamız gerekir. Ben emekten, özgürlükten yana bir insanım. Ben dezavantajlı grupların yanında yer alan, devlet gücünün dezavantajlı grupların yanında kullanılması gerektiğine inanan bir insanım. Ben ötekinin hakkını, hukukunu savunan bir insanım. Bir insan kendi hakkını savunur. Eli yanarken elini çeker. Bu refleks bir şeydir. Ama ötekinin hakkını savunmak önemli bir şeydir. Ben zalimin kimliğine de bakmadım, karşısında durdum. Bunu yapmaya devam edeceğim. CHP'de de yapmaya devam edeceğim. Bana CHP bir kürsü açarsa Sayın Genel Başkan beni davet etti. Eğer CHP delegesi de böyle bir kürsü açarsa bunu yapmaya devam edeceğim."

Genel Başkan adayı Muharrem İnce'nin konuşmasında, partiye sonradan katılanlara yönelik bazı eleştirileri olduğunun sorulması üzerine Bekaroğlu, "İnce'nin benimle ilgili bir eleştirisi olduğunu sanmıyorum. Ben Sayın İnce'nin konuşmasında öyle bir şey anlamadım" yanıtını verdi.

PM'ye girip giremeyeceğine yönelik bir soru üzerine de Bekaroğlu, aday olacağını ama son kararı delegenin vereceğini belirterek, "Kesin gözüyle nasıl bakabilirim" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Bekaroğlu Muharrem İnce Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title