Haberler

CHP'li Özkan Yalım: Davutoğlu'na Yakın Vekiller 'Hayır' Oyu Kullandı

Güncelleme:

CHP'li Özkan Yalım, "Davutoğlu'na yakın vekillerin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. AKP kanadında yaklaşık 80-90 fire verilmiştir." dedi, AK Parti'den jet yanıt geldi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Başbakan Davutoğlu'na yakın milletvekillerinin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. AKP kanadında yaklaşık 80-90 fire verilmiştir." iddiasında bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Turan, AK Parti'de fire olmadığını söyledi, CHP'nin HDP ile işbirliği yaptığını savunarak, CHP'nin kendilerini şaşırtmasını istediklerini söyledi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ELEŞTİRİSİ ÇOK ÖNEMLİ"

Yalım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB yönetimini eleştirdiğini anımsattı.

Bu eleştirinin son derece önemli olduğunu belirten Yalım, "Maalesef Hisarcıklıoğlu, uygun olmayan bir üslupla açıklamalarda bulundu. Bir yerlere yaranmak için açıklamalarda bulunduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

"MAKSADINI AŞTI, ÖZÜR DİLESİN"

Bu açıklamanın, "maksadını aştığını" savunan Yalım, Hisarcıklıoğlu'dan Kılıçdaroğlu ve CHP'den özür dilemesini beklediklerini ifade etti. Yalım, "Eğer bu özrü dilemezse, bizlerin veya onun boyunun ölçüsünün kaç santim olduğunu önümüzdeki sene bütün Türkiye görecektir." dedi.

"GENELKURMAY BAŞKANI'NIN YAPTIĞI MAKAMINA UYGUN DEĞİL"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nikahına katılmasını da eleştiren Yalım, "Bu nasıl vicdandır? Bir Genelkurmay Başkanı, tarafsızlık yeminine uymayan, parti başkanı gibi davranan Cumhurbaşkanı'nın kızının düğününe gitmiştir. Bu tutum kesinlikle Genelkurmay Başkanı'nın hem kendisine hem de bulunduğu makama uygun değil. Bu yanlışın tekrarlanmayacağını umut ediyorum." görüşünü savundu.

"DAVUTOĞLU'NA YAKIN VEKİLLER FARKLI OY KULLANDI"

Yalım, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin birinci tur oylamasında "CHP'nin fire verdiğinin söylendiğinin" anımsatılması üzerine "Zorla istifa ettirilmesinden sonra Başbakan Davutoğlu'na yakın milletvekillerinin farklı oy kullandığı kanaatindeyiz. CHP, açıkladığı yönde oy kullanmıştır, AKP kanadında yaklaşık 80-90 fire verilmiştir, öyle anlaşılıyor." iddiasında bulundu.

AK PARTİLİ TURAN: FİRE YOK

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, bir grup gazeteci ile bir araya geldi. Turan, dokunulmazlıkla ilgili Anayasa değişikliğinde AK Parti'de fire olmadığını söyleyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrını eleştirdi. Turan, CHP'nin HDP ile işbirliği yaptığını savunarak, CHP'nin kendilerini şaşırtmasını istediklerini söyledi.

Referandum konusunda 330 milletvekilinin onayıyla millete gidebileceklerinin sinyalini veren Turan, bu konuda son sözü Başbakan'ın söyleyeceğini belirterek, Meclis'in bu konuda kendine yakışanı yapmasını istedi.

Cuma günü Anayasa değişikliği oylamasında TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın yerine TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlık yapacağını kaydeden Turan, oylamada her oya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

CHP'Lİ VEKİL ÖZCAN 'EVET' OYU KULLANDIĞINI İLAN ETTİ

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Dün gece TBMM de yapılan Anayasa oylamasında evet oyu kullandığımı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" dedi.

TBMM'de dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği için 348 'evet', 155 'hayır', 25 boş ve 8 çekimser oy çıktı. CHP Milletvekillerinin oylamaya hayır oyu kullandığı ifade edilirken, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan 'evet' oyu kullandığını söyledi. Özcan Facebook hesabından, "Dün gece TBMM de yapılan Anayasa oylamasında 'evet' oyu kullandığımı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Tabii beni asıl şaşırtan teklif sahibi AKP'nin niye bu kadar fire verdiğidir. Madem 'evet' demeyecektin niye teklif sunuyorsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Özkan Yalım Uşak Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title