Haberler

Chp, Uğur Mumcu'yu Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı düzenlediği basın toplantısıyla Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 22. yıl dönümünde andı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı düzenlediği basın toplantısıyla Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'yu ölümünün 22. yıl dönümünde andı.

CHP İl Başkanvekili Mehmet Ülger, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Kadın Kolları Başkanı İlhan Küçüker, Gençlik Kolları Başkanı Engin Özer ve partililer basın açıklaması katıldı.

CHP İl Başkanvekili Mehmet Ülger, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu suikastının çözülmesinin çok önemli olduğunu belirterek, suikastın aydınlatılmasıyla Türkiye'nin önünü açılacağını kaydetti.

Ülger açıklamasında şunları kaydetti:

"Ülkemiz maalesef birçok zorlu ve karanlık dönemlerden geçmiş ve bedeli çok ağır olaylar ve trajedilerle ödemiştir.1993 yılı bu karanlık yüzün en çarpıcı gerçeğidir.1993 yılı Ülkemizde en kanlı ve en karanlık bir yıl olmuştur. Siyasi cinayetlerin ve terörün tavan yaptığı bir yıl olarak yerini korumakta ve esrarı hala çözülememektedir.

Soğuk bir Ankara gününde Türkiye'nin aydınlık yüzünü temsil eden dünya görüşü ile geniş halk kitlelerinin sevgisini kazanmış, güç odaklarına karşı halk ve hak yararına savaşmayı göze alan tek suçu ve zaafı Türkiye'nin bağımsız, demokratik, özgür bir ülke olması ideali olan Uğur Mumcu karanlık güçler tarafından hain bir suikast ile katledildi. Bazı örgütler bu cinayeti üstlendi, ama bu olay mantığa pek uygun gelmiyordu. Uğur Mumcu devletteki derin ve kirli ilişkileri araştırıyordu. Bunlarla ilgili çok çarpıcı, önemli belge ve delillere ulaşmıştı. Uğur Mumcu'nun terörün bilindik yöntemlerle bitirilmeyeceğini kavramış ve yüksek sesle bunu dillendiriyordu. Uzun vadeli bir çözümle bu işin tamamen bitmesinin askeri yöntemlerle değil ancak oradaki bölge halkının kazanılmasıyla mümkün olacağını savunuyordu. Ancak yıllardır Ülkemizi kasıp kavuran terörün bitmesi birilerinin işine gelmedi. Yaşamını tamamıyla Türkiye'nin bağımsızlığına, demokratikleşmesine adayan Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması ülkemizin önünü açacaktır." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Uğur Mumcu Adıyaman Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title