Haberler

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol Malatya'da

CHP'nin "Sorun Doğu'da Çözüm Batı'da" programı doğrultusunda Malatya'yı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, il teşkilatında partililerle bir araya geldi.

Burada terör sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Erol, Türkiye'nin şu an birinci sorununun terör olduğunu ifade etti. 32 yıllık terörle mücadele sürecinde yaklaşık 10 bin kamu görevlisi ve bölge insanı ile birlikte 40 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini belirten Erol, terör nedeniyle 4 milyona yakın insanın da zorunlu göç ederek Batı illerine yerleştiğini söyledi. Terörle mücadelenin devlet bütçesine de büyük kayıplar verdiğine dikkat çeken Erol, "Şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin iç ve dış borcu kamu ve özel sektör olarak yaklaşık 600 ile 700 milyar dolar arasında. Yani 90 küsurluk bir cumhuriyet iç ve dış borcu 700 milyar dolar ama biz 32 yılda 1,5 trilyon dolar terörle mücadeleye para harcamışız ve hala aynı durumdayız" ifadelerinde bulundu.

32 yıllık süreçte yine 6 Cumhurbaşkanı, 10 Başbakan, 11 Genel Kurmay Başkanı ve 23 İçişleri Bakanının değiştiğini belirten Erol, son dönemde sürdürülen terörle mücadele operasyonları hakkında da konuştu. Bölgeye uluslararası istihbarat elemanlarının sızdığını ve bunların her terör örgütünün içine yerleştiklerini savunan Erol, "Terör örgütlerini istedikleri zaman istedikleri yerde taşeron olarak kullandılar" diye konuştu. Terör sorununun artık yalnızca bir siyasi partinin çözebileceği bir sorun olmadığına vurgu yapan Erol, "Adını ne koyarsak koyalım şu anda Türkiye'nin yaşadığı olay artık bir ulusal sorundur ve bununla ilgili ulusal politika üretmek gerekiyor. Bunu da yapabilecek olan tek parti CHP'dir" şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise ülkenin uzun bir süredir yaşadığı terör sorununa dikkat çekerek, "Bu sorun her geçen gün farklı noktalara da taşacak şekilde şehir merkezlerini de kapsayacak şekilde genişliyor ve bu terör her gün başımıza bela olmaya, bu bela da başka sorunları getirmeye devam ediyor" sözlerini kaydetti. Bu sorunun el birliğiyle çözülmesi gerektiğini ifade eden Kiraz, "Çözüm noktasında Genel Başkanımızın çağrıları dikkate alınmadığı için terör olayları ve katliam yaşandı. Düşünce ve önerilerimiz bugüne kadar dikkate alınmış olsaydı bu kadar çok insanımızı kaybetmeyebilirdik" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Erol Tunceli Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title